A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Vapaus vastaan holhous

Väristä välittämättä poliitikot eivät osaa reagoida ihmisten muuttumiseen, koska poliittinen valta roikkuu vanhoissa rakenteissa.

Nuoret eivät liity enää ay-liikkeeseen eivätkä kirkkoon. Moni uskoo ahkeraan työntekoon ja liian moni kuvittelee omistavansa etuoikeuden elää muiden työnteon siivellä.

Asiat ovat pielessä, kun viidesosa kansasta tarvitsee asumistukea, joka maksaa yli kaksi miljardia euroa vuodessa. Kuinka kauan kolmannes palkansaajista jaksaa maksaa kaksi kolmannesta tuloveroista? Kun tämä porukka vetää keltaiset liivit niskaansa ja lähtee kaduille, hyvinvointivaltion idea katoaa.

Englannin kieli vapauttaa suomalaiset kansainvälisyyteen ja sitoo kielitaidottomat entistä tiukemmin Suomeen. Kansalaisuus on vapaaehtoinen valinta eikä syntymäpakko, kun tavarat, palvelut, pääomat ja työvoima liikkuvat vapaasti EU-maasta toiseen. Yli puolet nuorista aikuisista haluaa töihin ulkomaille, kun Suomessa menestyminen arvioidaan heikoksi ja verotus liian kireäksi.

Perheet haluavat päättää itse."

Poliitikkojen kauhistukseksi perheet eivät halua, että heitä holhotaan lastenhoidossa, perhevapaiden käytössä tai koulujen valinnassa. Perheet haluavat päättää itse.

Sitoutuminen kiinteään omaisuuteen vähenee, kun autot, koti, mökit, veneet ja polkupyörät otetaan mieluummin vuokralle kuin omistukseen, jonka verotusta vasemmisto haluaa lisätä.

Kuka uskoo, että ongelmat ratkotaan tuloveroja kiristämällä, säätämällä maastapoistumisvero, vastikkeeton kansalaispalkka ja lisäämällä passivoivaa työttömyystukea?

Vanhan maailman poliittinen järjestelmä perustui siihen, että vasemmiston henkisenä tukena oli ay-liike ja porvarillisella puolella luotettiin kirkon oppeihin.

Uudessa maailmassa vanhoista rakenteista ei ole sillaksi yli muutosten virran. Perinteisten suurten kansanpuolueiden aika on ohi. Tilalle ovat tulleet yksilöllisyyttä, kansallismielisyyttä, populismia ja turvallisuutta korostavat liikkeet Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Unkarissa.

Avatkaa silmät ja nähkää, mitä muualla tapahtuu nyt. Huomenna se tapahtuu Suomessa.

A-P. Pietilä

Kommentit (11)

Kommentit

Yritykset syynä tukiin

Yritykset syynä tukiin maksavat liian huonoja palkkoja kuin tietävät että Kela korvaa loput.

Tai sitten päinvastoin:Kelan

Tai sitten päinvastoin:Kelan avokätisyys syynä ...

Ehkä kuitenkin ahneet

Ehkä kuitenkin ahneet työnantajat oli ensin ja sitten vasta tuli KELA ja mitäniitä tuenmaksajia olikaan ennen sitä. Ne tulivat tukineen tarpeeseen jonka työnantajat olivat eiheuttaneet. Jospa siis työnantajat Eteläranta-10:n saapasnahkatornistaan käsin tekisivät KELAn sunmuut tarpeettomiksi?

Jos Pietilän avautumista

Jos Pietilän avautumista lukee hiukankaan tarkemmin, havaitsee hänen taas olevan pikemminkin toisista huolenpitämistä vastaan kuin holhousta vastaan. Hänhän tuntuu olevan hyvinkin holhoavasti tietävinään miten meidän pitäisi ajatella, olla ja eleä.

4mrd€ yritystukia, 2mrd€

4mrd€ yritystukia, 2mrd€ asumistukia, 2mrd€ lääkekorvauksia, kaikki verovaroista. Paljonko noista tuista valuu läpi tuloslaskelman suoraan omistajan laariin. Kauanko jaksamme elättää näitä, jotka ovat liiketoimintansa rakentaneet vain tukien varaan? Miten onkaan heidän veronmaksuhalujensa laita? Kurkkivatko myös he verhonraoistaan toisten töihin lähtöä?

Asiat ovat pielessä, kun

Asiat ovat pielessä, kun miljoona asuntoa on väärässä paikassa. Tämä porukka kuolee omakotitaloon maalla tai yksiöön Helsingissä. (Suomen Kuvalehti 30.11.2018)

Autoja, koteja, mökkejä jne

Autoja, koteja, mökkejä jne ei siis omista kukaan? Kaikki mitä olen elääkseni tarvinnut on ollut jonkun omistamaa ja sen olen joutunut lunastamaan kalliilla. Ei siis ole omistamisen halu vaan tarve. Omistajat vain nylkevät entistä ahneemmin.

Holhous vs vapaus. Noin 40 v

Holhous vs vapaus. Noin 40 v takaa - uutinen. Keksi jotain uutta. Vai yksilöllisyyttä... Asumistuet ym tarpeen, tai vuokrat alas. Pietilä, mehupillikolumnisti, levittämäsi disinfoa vanhanaikaista. Uudistu tai ole levittämättä rikkaiden etuoikeuksia suosivia juttujasi

Wekara Lindroos

Suomi on kuin DDR aina pitää

Suomi on kuin DDR aina pitää ilmiantaa ja holhota.

DDR hävitettiin jo sukupolvi

DDR hävitettiin jo sukupolvi sitten joten siihen vertaaminen on niiin lääst siison ja passé. Keksikää jo jotain tuoreempaa.

Valitettavasti historia on

Valitettavasti historia on monelta unohtunut ja taas luullaan että suuret johtajat, harvainvalta, itsekäs yksilöllisyys, äärikansallismielisyys ja turvattomuuden lietsominen tuovat paremman tulevaisuuden. Populisteille ne antavat kyllä mahdollisuuden vedättää kansaa, mutta tuloksena on vain pahoinvointivaltio jossa todellista vapautta on entistä harvemmilla. Uusliberalismi ja nationalismi eivät luo vapautta kansalle, vaan ne kahlitsevat ihmisiä rahan ja harvainvallan alle. Hyvinvointivaltioonhan taas kuuluu tasa-arvoinen vapaus ja kaikista huolenpito, joten jos muualla mennään metsään, niin ei ainakaan kannata mennä mukana. Ja vielä vihjeeksi niille joiden ajattelua verotus ja rahanahneus vaivaa jopa sairaanloisesti; hankkikaa elämä johon kuuluu muutakin kuin raha, niin se helpottaa ja antaa vapautta ilman holhouksen tunnetta. https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/ Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet