Puheenaihe

Nyt tuli varoitus poliisilta tyttölasten perheille – taustalla Oulun rajut tapahtumat

RIKOS  Poliisi tutkii alakouluikäiseen tyttöön kohdistunutta rajua seksuaalirikosten sarjaa Oulussa. Poliisi kertoi tiistaina, että ulkomaalaiset miehet ovat houkutelleet useita tyttöjä.

Johanna Erjonsalo

Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Poliisi julkaisi varoituksen tiedotteissaan tiistaina.

Se liittyy Oulun seudulla paljastuneisiin rajuihin seksuaalirikoksiin, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä.

– Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Useiden Oulussa asuneiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään kohdistaneen kantasuomalaiseen alakouluikäiseen tyttöön seksuaalirikoksia useiden kuukausien ajan yksityisasunnoissa tänä vuonna Oulussa.

Oulun poliisi on kuvaillut tekoja poikkeukselliseksi rikoshistoriassa

Teosta epäiltyinä on vangittu seitsemän miestä. Osaa heistä epäillään joko törkeästä raiskauksesta tai törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta joitakin heistä epäillään näistä molemmista.

Poliisin mukaan on mahdollista, että epäiltyjen määrä kasvaa vielä.

Vastaavan tyyppisistä tapauksista on kerrottu viime vuosina Joensuussa, jossa poliisi myös varoitti tyttölasten perheiden vanhempia. Joensuun tapauksissa uhrit olivat alle 16-vuotiaita. Oulussa uhri on alakouluikäinen.

Lahdessa puolestaan teini-ikäisen tyttären äiti varoitti äskettäin vanhempia hänen haettuaan oma lapsensa yksiyisasunnosta, jonne nuorukaisten joukko oli houkutellut tytön alkoholin avulla. Lahden tapauksessa myös tekijät olivat alaikäisiä. Tapahtumapaikaksi kerrottiin aikuisten omistamat asunnot.

– Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta, lahtelaistytön äiti sanoi Uusi Lahti -lehdelle.

Sekä Lahdessa että Joensuussa tyttöjä oli lähestyttiin julkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa ja houkuteltiin sitten yksityisasuntoihin. 

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä www.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot

– Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112, poliisi ohjeistaa.

Edit 5.12. klo 8.08: Täsmennnetty juttua Lahden tapahtumien osalta. Lahdessa kyse ei ollut poliisin rikostutkinnasta, vaan tavallisen perheenäidin huolesta. Jutun keskustelu on suljettu asiattomien kommenttien vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Monikulttuurisuus on hieno

Monikulttuurisuus on hieno homma. Ei mulla muuta.

Odotan suvaitsevaiston

Odotan suvaitsevaiston pöyristymistä ja Meillä on unelma -konserttia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat