Puheenaihe

Yksi ampui ja seitsemän "kuoli" – Yle: Varusmiesten raju nettivideo toi 9 rikossyytettä

Puolustusvoimat pitää videota poikkeuksellisena.

Päivi Tuovinen

Vuonna 2017 Vekaranjärvellä kuvattu ja nettiin päätynyt raju teloitusvideo toi syytteet yhdeksälle Karjalan prikaatin varusmiehelle.

Ylen uutiset kertoi perjantaina, että miehiä syytetään palvelusrikoksesta.

Miehet tekivät maastoharjoituksen yhteydessä videon, jossa yksi varusmies "teloitti" seitsemän rivissä seissyttä varusmiestä paukkupatruunoilla. Teloitettava kaatuivat vuorotellen maahan näytellen kuollutta.

Yksi syytteen saaneista kuvasi tilanteen puhelimella, ja video päätyi yleisille nettisivuille.

Osalliset ovat Ylen mukaan myöntäneet tehneensä videon yhteisestä päätöksestä.

Asiaa käsitellään Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Ylen mukaan Puolustusvoimat on pitänyt videota erittäin poikkeuksellisena ja kaiken sen vastaisena, mitä puolustusvoimat opettaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Väärin tapettu!

Väärin tapettu!

Ja mistähän tarkalleen ottaen

Ja mistähän tarkalleen ottaen tässä syytetään? Typerästä pelleilystä?

Ei nää nykypäivän nassikat

Ei nää nykypäivän nassikat oikein tajua, mikä on soveliasta ja mikä ei.

On huolestuttavaa että

On huolestuttavaa että mielensäpahoittajia on jopa puolustusvoimissa, jos noin helposti mielensä pahoittaa niin saattaapi olla väärissä hommissa.

Kun armeija on ohjeistettu

Kun armeija on ohjeistettu palvelemaan desantismia ja mitään kunniallista, huolellista isanmaan edun harkintaa ei harjoiteta politiikankaan saralla, kaikkialla on valloillaan hervoton ja häpeällinen valheilla valheita vastaan, jokainen omaa ideologiaansa kauppaamassa, kilpailu... niin liekö ihme, ettei nuorilla ole mitään suuntaa ja rakennetta el'm'ss''n muutakuin järjettömään hölmöilyyn? Kuinka usein me vanhemmat ikäpolvet olemme katsoneet peiliin ja kysyneet, olemmeko harkinneet mitä suustamme tulee ulos ja mihinkä suuntaan todella maatamme rakennamme? Ylläpidämmekö ja ruokimmeko tervettä ylpeyttä ja kunniaa joka innoittaa nuoret sukupolvet valjastamaan valtavan energiansa ja älynsä. Muistakaa te muutkin, aivoistanne mätänevät "tasapainoiset aikuiset", me olemme menneisyys, voima on aina nuorissa. Heidän suunnattomuutensa on meidän mädännäisyytemme hedelmä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat