Puheenaihe

Muumit lähtivät mukaan Itämeren suojeluun – tavoitteena kerätä miljoona euroa John Nurmisen Säätiölle

Jukka Patrakka

Muumit aikoo pyhittää 75-vuotisjuhlavuotensa Itämeren suojeluun. Moomin Characters käynnistää ensi vuoden alussa kampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja vesistöjen suojeluun.

– Haluamme pitää merestä huolta ja suojella sitä kaikin voimin. Itämeren tulevaisuuden eteen tehdään jo nyt aivan upeaa työtä, ja haluamme olla mukana näissä talkoissa ja innostaa mukaan niin paljon ihmisiä ja erilaisia organisaatioita kuin mahdollista, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström sanoo.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, ja ilmastonmuutoksen vaikutukset kiihdyttävät sen rehevöitymistä entisestään.

– Totuus Itämeren voinnista iski viimeistään viime vuoden sinileväkesänä kammottavalla tavalla päin kaikkien kasvoja. Siitä syntyi idea laajan Muumi-tarinoiden ympärille muodostuneen yhteisön kannustamisesta talkoisiin meidän yhteisen meremme suojelemiseksi, Kråkström kertoo.

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisen Muumi-tarinan, luonnonkatastrofin keskelle sijoittuvan Muumit ja suuri tuhotulva, julkaisusta.

– Meri on korvaamaton osa Muumi-tarinoita. Merta rakastanut Tove Jansson loi Muumi-tarinat Pellingin saaristossa inspiroituneena meren kauneudesta ja voimasta, kertoo Moomin Charactersin luova johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson.

Kampanja toteutetaan yhteistyössä vesistöjen suojelussa kansainvälisesti ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa. Tarkoituksena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta ja kerätä varoja säätiön toimintaan. Tavoitesummaksi on määritetty miljoona euroa.

– Jo nyt kampanjaa on mukana rakentamassa yli 50 yritystä ja muuta organisaatiota Itämeren ympäriltä ja kauempaa. Mukana on useita tahoja aina Japanista ja Isosta-Britanniasta saakka, Kråkström sanoo.

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Hankkeita on käynnistetty yli 30, ja toimien avulla meren ravinnekuormitusta on vähennetty tuhansilla tonneilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Nyt pistettiin muumit

Nyt pistettiin muumit itämeren suojeluun. Mitäs seuraavaksi...Itämerta on suojeltu vuosikymmeniä...Kaikenmaailman säätiöitä,järjestöjä,yhteisöitä',ym,ym on perustettu itämeren suojelun nimissä...Rahaakin on palanut satojamiljoonia...Mitään ei ole tapahtunut...Paskojenpäästöt vaan lisääntyneet vuosivuodelta,enemmän ja enemmän...Mihinkä on mennyt rahat joita on itämerensuojelun nimissä kerätty...Varmaankin kankeiden pyrokraattisten järjestelmien,hallintojen pyörittämisiin... Joitakinvuosia taaksepäin oli lehdissä juttua isoin otsikoin...ITÄMEREN SUOJELUSSA ON EPÄONNISTUTTU TÄYDELLISESTI...Suomi suojelee ja naapuri venäjä tunkee paskojaan itämereen minkä kerkiää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat