Paikalliset

ÅU: Turvapaikanhakijat eivät pääse Turussa baareihin – näin portsarit kohtelivat irakilaismiestä

Kuvituskuva.

Arkisto

Turvapaikanhakijoiden on vaikea päästä sisään turkulaisiin baareihin, kertoo Åbo Underrättelser -lehti.

ÅU seurasi, kun vuonna 1984 syntynyt irakilainen turvapaikanhakija Hayder Kadhim Abed ja hänen nimettömänä pysyttelevä ystävänsä yrittivät päästä turkulaisiin anniskeluravintoloihin.

Abed yritti päästä Saaristobaariin, Börs Night Clubiin ja Fonttiin, mutta irakilainen henkilöllisyystodistus ei kelvannut.

Jutussa kerrotaan, että Fontissa Abedilta kysyttiin papereita, vaikka samaan aikaan nuoremmalta näyttäneet ihmiset pääsivät sisään ilman, että he joutuivat näyttämään papereita.

Fontin jälkeen Abed luovutti ja palasi Varissuolle, jossa hän odottaa turvapaikkapäätöstä. Turvapaikanhakijat pääsevät hänen mukaansa harvoin sisään baareihin.

ÅU kertoo, että Abed työskenteli Irakissa asianajajana ennen kuin hän pakeni maasta syksyllä 2015. Hän kokee, että Suomessa on paljon rasisteja mutta myös paljon niitä, jotka ovat toivottaneet hänet tervetulleeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Ihan hyvä, että joku edes

Ihan hyvä, että joku edes kysyy papereita, kun rajaviranomaisia ei ole tätä tekemään. Ja rasistikortteja voi tietty heitellä, mutta mielestäni niin kauan kun ei sitä turvapaikkaa ole myönnetty, ei tarvitse hillua baareissakaan. Ja syyksi kelpaa ihan se, että ihmisen taustat ja vaarallisuus on selvittämättä, koska siirtolaisten mukana on kautta aikain liikkunut monenlaista puukkojunkkaria, joita kotimaan kamara on alkanut poltella jalkojen alla, ihan omien tekosten tähden. Ja tämä ihan ihonväristä riippumatta.

Ja tässä tulos kun pääsee.

Ja tässä tulos kun pääsee. https://pt-media.org/2019/10/08/median-maskotti-raiskasi-turussa-tuomioksi-ehdollista/ Kiitos taas medialle jälleen kerran.

Raiskaaja kertoo että "

Raiskaaja kertoo että " Suomessa on paljon rasisteja." Paljonko luulette Irakissa olevan rasisteja? Entä raiskaajia? 50/50?

Turkulaisen toimittaja Janne

Turkulaisen toimittaja Janne Koivisto, joka katsoi aiheelliseksi napata ja levittää ruotsinkielisestä lehdestä löytämänsä jutun myös valtakielellä, on varmaan seurannut rasisteeratun bilehaluisen miehen vaiheita myöhemmin? Mistä löydän jatkojutut? Tuomiohan on annettu jo elokuussa 2019.

Tuliko Janne Koivistolle

Tuliko Janne Koivistolle mieleen että portsareilla on kenties jokin erittäin hyvä syy olla päästämättä tiettyjä henkilöitä sisään? Tuliko Janne Koivistolle mieleen että portsarit kenties tietävät jotain mitä Janne Koivisto ei tiedä?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat