Puheenaihe

Vierastyöläiset uurastivat arvotalon peruskorjauksessa tonnin bruttopalkalla – Yle: Rakennusliitto julisti kolme aliurakoitsijaa saartoon

Kuvituskuva.

Klaus Nurmi/Arkisto

Rakennusliitto on asettanut saartoon kolme aliurakoitsijaa Töölössä sijaitsevan Chydenia-rakennuksen työmaalla. Entistä Kauppakorkeakoulun rahoituslaitoksen taloa peruskorjataan Helsingin aikuisopiston käyttöön.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ylen mukaan työmaalla on paljastunut alipalkkausta. Ulkomaalaisille remonttimiehille on maksettu jopa "puolet alle vesirajan".

Esimerkiksi Viron verottajan rekisteritietojen mukaan työntekijöille maksetut bruttopalkat ovat olleet 1 000 – 1 300 euroa.

Ylen mukaan alipalkkaus on koskenut yhteensä noin 50 työntekijää. Heidän joukossaan on muun muassa venäläisiä, ukrainalaisia, latvialaisia ja liettualaisia.

Kahden yrityksen kanssa asia on jo saatu kuntoon, ja puuttuneet palkat maksettu.

Rakennuslehden mukaan virolaiset ammattimiehet alkavat jo olla liian kalliita suomalaisille työmaille. Halvempaa työvoimaa haetaan nyt EU:n ulkopuolelta. Tilalle on tullut halvempia tekijöitä Albaniasta ja Uzbekistanista asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Edelleen rakennuksilla saa

Edelleen rakennuksilla saa ulkomaalaiset rällätä miten huvittaa,vaikka on minkälaisia valttikortteja tahansa. Palkat maksetaan p-paikoilla suoraan käteen ja näitä käyttää tunnetut rak.liikkeet. Ei niitä kiinnosta,kuhan on halpa ja paperit ”kunnossa”

Hienoa koittaa suomalaisten

Hienoa koittaa suomalaisten yritysten kilpailla keikoista näiden kanssa

Valtion Rautatiet käyttää

Valtion Rautatiet käyttää Venäläistä kuljetusfirmaa Suomen maantiekuljetuksissa. Tavaraa kulkee Venäläiseksi rekisteröidyissä,autoissa. Tulee halvemmaksi.

EK ja sekoomus kiittää....

EK ja sekoomus kiittää....

Loput on ilmeisesti maksettu

Loput on ilmeisesti maksettu pimeänä joka on ollut heille myös palkkaa.Verohallino aivan voimaton näitten edessä.

On maksettu tai, yleensä ei.

On maksettu tai, yleensä ei. Voimattomuus johtuu, kiitos provaripuolueiden m.l. Perussuomalaiset, haluttomuudesta asettaa tuollaiselle kieroilulle riittäviä seuraamuksia. Ainoita ovat nämä muutamat ammattiliittojen esimerkinomaiset saarrot jotka sovitaan hetkellisillä ja tapauskohtaisilla korvauksilla. Sen jälkeen meno jatkuu entisellään. // Ainoa apu olisi jos keinottelulle asettaisi ja toteutettaisi myös käytännössä sellaiset seuraukset ettei sillä synny hyötyä vaan päinavastoin tarpeellisen suurella riskillä uhkaa menetykset. Pitää siis puuttua keinottelevien työnantajien rahavirtoihin. Silloin osa toimijoista alkaisi toimia laillisesti ja osa siirtyisi muille aloille.

Oleellista olisi pistää myös

Oleellista olisi pistää myös pääurakoitsija vastaamaan käyttämiensä aliurakoitsijoiden tekemisistä. Se toisaalta pistäisi pääurakoitsijat hoitamaan hommaansa valvoa alihankkijoidensa tekemisiä että kannustaisi pääurakoitsijoita teettämään työtä omana työnään ilman monimutkaisia alihankintaketjuja joiden kautta hävitetään sekä vastuut että rahat teille tietymättömille.

Jos yhtään seuraat

Jos yhtään seuraat politiikkaa,niin olisit varmasti huomannut perussuomalaisten kannan ulkomaiseen työvoimaan. Mutta demari,mikä demari.

Olen tokikin huomannut.

Olen tokikin huomannut. Linja on 'rajat kiinni' ja erilaiset 'raus'. Se ei kuitenkaan muuta mitenkään työnantajien käyttäytymistä työsuhteenehdoilla keinottelun suhteen. Perussuomalaiset eivät ole pistäneet tikkua ristiin sen estämiseksi vaan tehneet kaikkensa jotta työnantajilla olisi entistä suurempi valta sanella eikä minkäänlaisia seuraamuksia. Sen lisäksi he taistelevat ay-liikettä vastaan kun se likipitäen ainoana yrittää puolustaa työläisiä. Toki hekin tekevät sen löysästi kun huippujohto istuu Eteläranta-10:n kanssa 'samassa veneessä'. // Kaikenmoiseksi minua on haukuttu mutta piti vielä tämäkin kokea, että 'demuli'. Ei sentään vielä 'persuliksi' joten toivoa lienee ihmisten käytöstapojen suhteen.

Harmaa talous on hyvä asia

Harmaa talous on hyvä asia koska se lisää kulutusta ja työpaikkoja jos se on suomalaisten tekemää.Muuten rahat valuu ulkomaille.Ennen vanhaan suomalaiset rakennusmiehiä kuluttivat reilusti rahaa ja työllistävät kaikkia palvelualoja ja kauppoja.

Ylivertainen valtaosa

Ylivertainen valtaosa harmaasta taloudesta on verojen välttelyä toisaalta viemällä rahaa n.s. veroparatiiseihin ja toisaalta piilottamalla yrityksen tulosta firmojen väliseen kaupankäyntiin. Ne rahat eivät tule sieltä koskaan takaisin kasvattamaan meikäläistä kulutusta ja elähdyttämään meidän kansantalouttamme. // Harmaat urakat kaverin tai tuttavan tuttavan omakotitalotyömaalla tai sukulaiset touhuamassa etnisessä ravintolassa ovat vain pieni osa harmaasta ja mustasta taloudesta mutta toki tarkoituksenmukaisuussyistä kovinkin julkisuudessa esillä pidettyjä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat