Puheenaihe

Droonit halutaan kieltää luonnonsuojelualueilla – "Aiheuttavat kauhua jopa karhuille"

Luonnonsuojelijat haluavat kieltää droonien lennättämisen luonnonsuojelualueilla. Kuvituskuva. 

Toni Forssell / arkisto

Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy haluaa kieltää pienoiskoptereiden eli droonien lennättämisen kokonaan Suomen luonnonsuojelualueilla. 

Hesyn mukaan droonit aiheuttavat kauhua eläimissä – pelkoreaktioita on havaittu niin linnuilla kuin nisäkkäilläkin, jopa karhuilla, jotka eivät tavallisesti pelkää petolintujakaan.

– Droonit ovat uusi ihmisen luoma häiriö eläimille. Esimerkiksi drooneista lähtevä melu on ihmisellekin luonnoton ja korviahuumaava, muistuttaa Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen yhdistyksen tiedotteessa.

Droonien vaikutuksesta luonnoneläimiin on huolestunut myös kokoomuksen kansanedustajana, ministerinä ja diplomaattina toiminut Pertti Salolainen, joka on tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

– Käytön rajoitukset tulisi tehdä selväksi droonien ostajille jo kaupan yhteydessä, ja drooneilla pitäisi olla myös jonkinlainen rekisteröimispakko. 

– Luonnonsuojelualueille ja muille luontoalueille on saatava tauluja, joissa kerrotaan droonirajoitukset, Salolainen linjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Hannele on taas jalat

Hannele on taas jalat tukevasti irti maasta. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys tietää kaikesta kaiken. He ovat lukeneet kaiken kirjoista ja painettu sana on aina totta.

Mut tuulivoimaloiden

Mut tuulivoimaloiden äänihaitat ihmisille ei haittaa myrkyn vihreitä.

Suomessa intoillaan ihan

Suomessa intoillaan ihan viranomaisohjauksella nopeasti-paljon-kaikkialle epäterveellistä, jopa vaarallista infraa luonnon, eläinten ja ihmisten tuhoksi. Dronet ovat "yksittäistapauksia", kun niitä verrataan epidemioina leviäviin tuulivoimaloihin ja 5G-wifitolppiin.

Maailman vesistöt ovat pian

Maailman vesistöt ovat pian täynnä muovijätettä. 10 jokea tuottavat suurim man osan vesistöjen muovijätteestä. Afrikassa heitetään muovijäte suoraan jokiin. Ei jätteenkäsittelyä eikä kierrätystä. Muovi kertyy eläimiin , kaloihin . Eläimet kärsivät , kituvat . Muovi kertyy ravintoketjussa ihmisiin. Jopa pohjoismaissa ihmiset välinpitämättöminä heittävät meriin muovijätettä. Muovipartikkelit hajoavat pieniksi. Saatuttavat luontoa ja aiheuttavat tuskaa eläimille. Laiskat, eivät vie luontoon viemiään jätteitä takaisin mukanaan , vaan saastuttavat ympäristöä. Tarvitaan " Greta "- nuoria ravistelemaan ihmisiä . Ja kehitysrahoja luonnon suojeluun .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat