Paikalliset

Turun matkailussa vahva elokuu – lentomatkoissa huikea kasvu

Kuvituskuva

AirBaltic

Turun matkailukesä oli tilastojen mukaan vahvasti myönteinen. Kesällä 2019 rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat 3,7 prosenttia vuodesta 2018. Yhteensä Turussa yöpyi 310 447 matkailijaa, joista lähes 80 prosenttia oli suomalaisia.

– Erityisesti tuoreet elokuun tilastot ilahduttavat, sillä yöpymiset lisääntyivät kuusi prosenttia viime vuoden elokuusta. Suomalaisten yöpyjien osuus kasvoi peräti yhdeksän prosenttia, mikä kertoo kotimaan matkailubuumin heijastuneen myönteisesti myös Turkuun, sanoo Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Hellénin mukaan Turun matkailukesää on hienosti vauhdittanut myös yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettu matkailijoiden uusi inspiraatiosivusto Kissmyturku.fi, jolla on ensimmäisen vuoden aikana vierailtu lähes 800 000 kertaa.

 

Hellén muistuttaa, että kesän todelliset yöpymisluvut ovat rekisteröityjä suuremmat, sillä Turussa matkailevat turvautuvat usein myös Airbnb-majoitukseen. Esimerkiksi elokuussa koko asuntoja oli tarjolla 350, mikä oli kolme prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

– Koko asuntojen käyttöaste oli elokuussa huimat 79,6 prosenttia.

Elokuun tilastoista Hellén nostaa huomionarvoisena lukuna myös Turkuun saapuneet 22 900 lentomatkustajaa. Heistä 82,3 prosenttia saapui ulkomailta ja 17,7 prosenttia Suomesta.

– Elokuun lentomatkat Turkuun lisääntyivät peräti 64 prosenttia edellisestä vuodesta, mikä on upea palaute Turun lentoyhteyksien kehitystyölle, jota tehdään Finavian ja Turun kaupungin yhteistyönä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Turkuun saapuneet 22 900

Turkuun saapuneet 22 900 lentomatkustajaa hyvä saastemaksu kohde 50 € jokaiselta saapuvalta samoi myös joka lähtijä maksais lähtiesään 50 €. 22900x50 =114 500 €. Kun vielä satamassa joka laivalla lähtijältä oteaisiin 10 € ja saapujilta sama muuten ei pääse laivasta pois.

Minustakaan ei ole hyvä

Minustakaan ei ole hyvä mainostaa asiaa, joka lisää ilmaston saastumista. Toimittajien tekopyhyyttä. Ymmärrän innostuksen, jos joskus koko lentoasema lopetetaan ja matkustajalaivoiltakin risteily tyyppiset matkat kielletään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat