Puheenaihe

HS: Maahanmuuttovirasto vähentää väkeä – lomautukset sulkemassa palvelupisteet

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Maahanmuuttovirasto Migri vähentää henkilöstöään jopa yli kymmenen prosenttia vuoden loppuun mennessä, kertoo Helsingin Sanomat. Lisäksi uhkana ovat koko henkilöstöä koskevat lomautukset. Migri on antanut henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella.

Maahanmuuttovirastossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin 1 000 työntekijää. Ylijohtaja Jaana Vuorion mukaan vuodenvaihteessa määrän on oltava noin 900.

– Meillä on nyt noin 300 määräaikaista ja vuodenvaihteessa heitä täytyy olla runsas kolmannes eli reilut 100 vähemmän, Vuorio toteaa HS:lle

Vähennykset kohdistuvat laajasti turvapaikka– ja oleskelulupien käsittelijöihin. Lisäksi virasto varautuu lomautuksiin, kertoo HS

Lomautukset olisivat dramaattinen toimenpide Migrin kaltaisessa asiakaspalvelua tarjoavassa virastossa, kirjoittaa HS. Kaikki palvelupisteet menisivät kiinni. 

Helsingin Sanomien artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (16)

Kommentit

Koko pulju on dramaattinen

Koko pulju on dramaattinen suomalaisille veronmaksajille,Kun ne voisi jo tuossa rajalla käännyttää takaisin. Ja yksivaihtoehto on olla tosiaan olla sotkeutumatta turkin hyökkäyksiin. Antaa napalmoida oikein huolella.

Niinkö tosiaan oi ajatusten

Niinkö tosiaan oi ajatusten Tonava kuvittelet, että pommittaminen vähentäisi pakolaisten määrää. Ei hyvänen aika, mikä ajatuksenjuoksu...

Kyllähän siinä niin vain

Kyllähän siinä niin vain kävisi,kun täräyttäisi kunnolla.

Ei käy sääliks ykskään

Ei käy sääliks ykskään työntekijä tuolta.

Suunta on hyvä.

Suunta on hyvä.

Ai se että "säästösyistä"

Ai se että "säästösyistä" turvapaikkahakemuksen käsittely jatkossa kestää 5 vuotta eikä 6kk. Ja koko käsittelyajan Kela maksaa hakijalle toimeentulotukea? Migri säästää 100 tuhatta vuodessa, ja Kela samaan aikaan joutuu maksamaan 5 miljoonaa enemmän. Suomalainen "säästäminen" parhaimmilaan. Samoin kun aktiivimalli, työttömyysrhasta leikataan ja samaan aikaan toimeentulotukea joudutaan maksamaan enemmän.

Toisaalta tänne ne jää

Toisaalta tänne ne jää notkuun joka tapauksessa. Systeemi kaipais pientä remonttia.

Kohta heidät palkataan

Kohta heidät palkataan takaisin.

3,5 miljoonaa sunniarabia

3,5 miljoonaa sunniarabia Suomeen. Kyllä tulee tarvetta lisäpalkkaukselle.Afrikan väkiluku kaksinkertaistuu .Tarvetta tulee.

Suvakkien suojatyöpaikka,

Suvakkien suojatyöpaikka, toiminnasta ja tehokkuudesta päätellen....

No ihan karkea lasku Turkissa

No ihan karkea lasku Turkissa olevista Syyrian pakolaisista (3,6 milj.) jaettuna tasajaolla 27:n EU-maan kesken toisi Suomeen n. 133 000 pakolaista. Paljonko täysi rähinä kasvattaisi lukua, ottaisivatko isot maat suhteessa enemmän niitä, arvoitus? Ohisalo ja Haavisto arvatenkin aloittaneet työt niiden kotoutamiselle?

Jäi vielä sanomatta, jotta

Jäi vielä sanomatta, jotta voi siis olla Migrin lomautukset vain henkilöstön syysloma ennen kunnon työrupeamaa? (Toivoen olevani niin hel....in väärässä kuin olla voi.)

Suomi on ohjelmoitu ottamaan

Suomi on ohjelmoitu ottamaan kaikki tulijat. Joten mitään tasajakoa ei tule, Viro ei huolinut v..2015 pakolaisia. Suomi on ohjelmoitu toisin kuin Viro tai Unkari . Suomi hakee terroristitkin Putinin varoitteluista huolimatta.

Nyt on kommentoijien fokus on

Nyt on kommentoijien fokus on aika tavalla pielessä. Viime vuonna oleskelulupaa haki 66.381 henkilöä, mutta turvapaikkahakemuksia oli vain 4.548, joista puolet uusintahakemuksia. Migrin työntekijöiden vähentymisen takia esim. ulkomaisten erityisasiantuntijoiden lupakäsittelyt ovat selvästi pitkittyneet.

Seuraaja...taas ne pikkuset

Seuraaja...taas ne pikkuset simmut auki. Oletko aivan tyhmä,vai mitä?

Anteeksi, tarkoitukseni ei

Anteeksi, tarkoitukseni ei ollut loukata. Kerroin nämä luvut siksi, että ne kertovat kuinka huomattavan paljon muutakin työtä Migrillä on kuin pelkät turvapaikanhakijoiden asiat, ja tämä ei näytä olevan useimpien tiedossa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat