Puheenaihe

Yli 22 500 suomalaista saa pian oman nimipäivän – Katso listasta, onko lapsesi nimi mukana

Huima määrä suomalaisia voi ensi vuodesta alkaen ryhtyä viettämää ikiomia nimipäiviään. Kuvituskuva.

Henkka Jokela / arkisto

Yliopiston nimipäiväalmanakka saa ensi vuonna koko joukon uusia etunimiä.

Almanakkaa on perinteisesti uudistettu viiden vuoden välein ja tälläkin kerralla ehtona nimipäivän saamiselle oli, että nimi esiintyy ensimmäisenä etunimenä vähintään 500 suomenkielisellä Suomen kansalaisella.

Suomenkieliseen nimipäiväkalenteriin tulee vuonna 2020 kaikkiaan 20 upouutta naisennimeä ja 15 miehennimeä.

Uudet naistennimet ovat Adele, Aida, Bertta, Cecilia, Daniela, Elle, Erin, Fiona, Iita, Inna, Jasmiina, Lila, Luna, Malla, Meea, Minka, Minni, Neela, Selina ja Unna.

Uudet miestennimet puolestaan ovat Andreas, Edvin, Elia, Eliel, Felix, Niila, Nikolas, Oskar, Oula, Petja, Petrus, Rene, Teo, Venni ja Viktor.

Myös ruotsinkielinen almanakka uudistuu, sillä uusia naistennimiä on 25 ja miestennimiä 13.

Uusia naistennimiä ovat Amelia, Annina, Ava, Carla, Caroline, Celina, Charlotte, Christine, Claudia, Emmy, Juni, Leona, Lia, Lily, Lova, Meja, Naomi, Nicolina, Noomi, Nova, Ramona, Silja, Stephanie, Tanja ja Thelma.

Uudet kalenteriin päässeet miestennimet ovat Charlie, Colin, Jack, Jasper, Leon, Levi, Malte, Melker, Milo, Mio, Morgan, Neo ja Ron.

Kalentereihin merkitään myös yksi uusi liputuspäivä, joka on 20. marraskuuta vietettävä lapsen oikeuksien päivä. Sisäministeriö on suositellut päivälle liputusta jo kuuden vuoden ajan.

Uudeksi merkkipäiväksi tulee Suomen luonnon päivä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Tämä merkkipäivä ei kuitenkaan ole liputuspäivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Sekä naisten etä miesten

Sekä naisten etä miesten nimissä oli nimiä jotka on jo vanhja käytety vähintään 100 vuotta ovat ilmeisesti sitten jossakin vaihessa pudoneet pois almanakasta.

Useat nimet silkkaa

Useat nimet silkkaa erikoisuuden tavoittelua josta äidin pieni pallinaama kuulee lällätystä jo tarhassa.

Ja tämähän johtuu vain teidän

Ja tämähän johtuu vain teidän kekkuleiden erikoisuudenvastaisuudesta ja fobioista. Ei nimi miestä(tai lasta) pahenna ellei mies(tai lapsi) nimeä. Suurin osa noista nimistä menee ihan hyvin suomalaisen suuhun. Välttämättä kyse ei ole ollenkaan erikoisuuden tavoittelusta vaan siitä mikä itsestä tuntuu hyvälle. Eikä kekkuleiden tarvi arvostella toisten nimivalintoja. Se on yksityisasia, johon laki määrittelee ihan riittävät ellei jopa liian tiukat rajat.

Pena123

Pena123 Et sitten halunnut ymmärtää tarkotusta? Valita nimi joka itsestä tuntuu hyvältä? Tuntuuko se siitä lapsesta joka sitä ei tossa vaiheessa tietenkään päätä. Ja joutuu sen valinnan kansaa elämään 18v. Kuntapoliitikko Kotkassa oli Jorma. Ei ole enää. Sitäkin kiusattiin kertomansa mukaan. Hipiä voi olla toisilla heikompi.

Vieraskielisyyteen siirrytään

Vieraskielisyyteen siirrytään. Kohta ei Suomalaisuutta näy muualla kuin vanhoissa kotimaisissa elokuvissa .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat