Paikalliset

Keskustan valtuustoryhmän mukaan Turun kaupunki voisi säästää kuusi miljoonaa ostamalla Toriparkilta vuokratut tilat itselleen – teki valtuustoaloitteen

Kuvituskuva.

Ville Mäkilä

Keskustan valtuustoryhmä haluaa, että Turun kaupunki ostaa Turun Toriparkki Oy:ltä vuokraamansa maanalaiset tilat itselleen. Ryhmä jätti tästä aloitteen valtuuston maanantaisessa kokouksessa.

Tilojen vuokraaminen on sopimuksen mukaan mahdollista kymmenen vuoden välein tai heti jos omistaja vaihtuu. Keskustan ryhmä näkee, että omistajanvaihdospykälää voisi käyttää jo heti kun vuokrasopimus siirtyy Toriparkki Oy:ltä maanalaisten tilojen hallintaan perustettavalle Turun Metrolle.

Aloitteen perusteluissa kaupunginhallituksen jäsen Jarmo Laivoranta (kesk) sanoo, että tilojen ostaminen vuokraamisen sijaan säästäisi kaupungin rahoja nykykoroilla kuusi miljoonaa euroa.

– Mikäli tilat jäävät vuokralle sopimuksen mukaisesti 40 vuodeksi niin alimmillaan niistä maksetaan pääomavuokraa 9 039 600 euroa ja enimmillään 9 607 756. Eli kauppahinta maksetaan lähes kolme kertaa vuokra-aikana, Laivoranta perustelee tiedotteessa.

Keskustan valtuustoryhmän mielestä maanalaiset tilat kannattaisi ostaa, koska kaupungilla on niille pysyvä tarve.

Turun kaupunginhallitus päätti 18. marraskuuta, että Turun kaupunki vuokraa Turun Toriparkki Oy:lta liikehuoneiston vuokrasopimuksella noin 1 350 neliömetriä maanalaista tilaa, jonka on tarkoitus palvella torikauppaa ja Kauppatorin paviljonkeja. Tilojen vuokra määräytyy toteutuneiden rakennuskustannusten mukaisesti 6,7 prosentin tuottovaatimuksella.

Tilat päätettiin vuokrata, koska muuten katujen alle rakennettavien tilojen toteuttaminen olisi ollut epävarmaa ja niiden rakentaminen jälkikäteen olisi kallista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Kaupunkinvaltuuston enemistö

Kaupunkinvaltuuston enemistö tuskin lämpene ostole kun ovat luvaneet Tori parkki yhtiölle hyvät vuokra tulot. Olisihan heti voitu varata määrätty tila mihin Turun kaupunkin olisi sopinut urakoista määrätyjen tilojen tekemisen. Lisäksi tilat olisi saatu juuri sellaisena kun halutaan ja nopeamin käytöön kun olisi voitu sopia lyhyt rakennus aika.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat