Puheenaihe

Sairaana ei pidä mennä apteekkiin, asioida voi myös etänä verkossa

Reseptilääkkeiden hakemiseen voi valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksissa kenet tahansa – niin puolison, sukulaisen kuin tutun tai auttamishaluisen naapurin.

Sanna Jokela

Flunssaoireista kärsivien ei pidä tulla nyt itse apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta, tiedottaa Apteekkariliitto.

Useilla apteekeilla on myös verkkoapteekki, jossa voi asioida etänä, Apteekkariliitto muistuttaa.

Flunssaoireita potevien asiakkaiden kannattaa pyytää läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia.

 

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi.

 

Fimea on myös ohjeistanut apteekkeja toimittamaan toistaiseksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden.

Apteekki.fi -sivustolle päivitetään ohjeita ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Apteekit alkavat rajoittaa lääkemyyntiä – lääkkeiden loppuminen sai Fimean suitsimaan hamstrausta16.3.2020 09.22
Apteekit valmistavat itse käsidesiä ja päivittävät varautumissuunnitelmiaan – "Lääkkeitä ei tarvitse hamstrata"13.3.2020 09.50

Kommentit (2)

Kommentit

Monella ei ole sitä läheistä

Monella ei ole sitä läheistä joka asioi. Monella ei ole yhteyksiä netissä.,Monella ei ole rahaa lisäpalveluihin. Moni läheinen vähät välittää esim. Päihdeongelmaisen, mielenterveyspotilaan, vanhuksen, vieroitushoidossa olevasta läheisestään. Kuitenkin esim. Mielenterveyspotilas voi tarvita muitakin lääkkeitä kuin masennuslääkkeitä . Masennus ei poissulje muuta sairastumista. Ahdistus ei ole suojaava tekijä influenssalle tai keuhkoputken tulehdukselle.

Netistä tilateta tulisi saada

Netistä tilateta tulisi saada lääkeet samaan hintaan koti tuotuna koska ei ole mitän hyötyä jos joutuu sen postikontorista noutamaan joka on yhtä kaukana kuin apteekikin. Eli apeteekarien tulisi hoita kuljetukset kuntoon eli seuraavaksi päiväksi vähintään perille joka päivä kun apteekki on aukin.- Muutenhan sen voi apteekin vieressä kaupassa käydessä noutaakin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat