Paikalliset

”Maahanmuuttokriitikoita riittää joka välineeseen”

Netti antaa omalle poliittiselle agendalle helpon kanavan, toteaa rasismia tutkinut dosentti Vesa Puuronen Itä-Suomen yliopistosta.

– On esimerkiksi ihmisiä, joilla on erilaisia harhakuvitelmia. Ja vaikka tällaisia henkilöitä on aina ollut, netistä on tullut uusi väline, jota käytetään hyväksi. Maahanmuuttokriitikoita riittää joka välineeseen. Heillä toistuvat samat argumentit ja yleisö palkitsee, Puuronen huokaa.

Puuronen näkee netin kaksijakoisena. Joillekin se voi olla tärkeä purkautumiskanava, mikä edesauttaa sitä, että sanoista ei ryhdytä tekoihin. Toisille taas omat ajatukset saavat yhteisöstä vahvistusta.

Puurosen mukaan nettikiihkoilua voisi kommunikaatiomuotona verrata huutamiseen. Järjellinen keskustelu käy mahdottomaksi.

– Jos sama keskustelu tuotaisiin urheiluhalliin ja huudettaisiin vain kovaa, ei siitä mitään tulisi.

Puurosen mukaan nettihuutelun voi saada kuriin esimerkiksi käyttämällä ennakkomoderointia, mutta se taas vie runsaasti aikaa. Niinpä hänen mukaansa asian kanssa täytyy nyt vain elää.

– Onneksi ihmisillä on yhä tarvetta keskustella myös järkiperäisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Minkä takia tällaisen

Minkä takia tällaisen tunnetun kommunistin tuotoksia julkaistaan lehdessä ikään kuin jonain "tutkimuksina"? Kaikki älyllisen argumentoinnin voitot ovat maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien puolella. Lukekaa nyt huolella mitä tällä "asiantuntijalla" on sanottavaa, mitään ei perustella, kunhan vaan ollaan "oikeaa mieltä" asioista. Ei näin.

Miksi dosentti Vesa Puuronen

Miksi dosentti Vesa Puuronen haluaa edelleenkin luoda illuusiota, jolla ei ole mitään tekemistä arkitodellisuuden kanssa? Onko "tutkimusrahat" katkolla? Dosentin kannattaisi myös katsoa todellisista tilastoista viimevuosien rasismikehitystä, sillä se on voimakkaasti laskeva. Suosittelisin Dosentille peiliinkatsomista ja palaamista reaalimaailmaan illuusiomaailmasta.

Kunnanvaltuustoihin ollaan

Kunnanvaltuustoihin ollaan Perussuomalaisten riveistä tyrkyllä eri puolilla Suomea muun muassa seuraavanlaisilla teemoilla: "Natsismi otti päämääräkseen tuhota juutalaiset, musulmaanien päämääränä on tappaa kristityt." (Olli Sademies, Helsinki, PS, Facebookissa 21.9.2012.) "Me vastajihadistit olemme aina olleet oikeassa" (Freddy van Wonterghem, Kotka, PS, US Puheenvuoro 22.9.2012). "No, suomenruotsalainen pettää aina." (Heikki Tala, Järvenpää, PS, Suomi24-palsta 7.9.2012.) "eiköhän kansan olisi aika avittaa maanpettureiden loppua, miksi perhesurmaajatkin kohdistaa tekonsa syyttömiin kun voisivat olla kansallissankareita kun kohdistaisivat tekonsa suomen hallitukseen ja sen korkeimpaan tahoon" (Reima Kultalahti, Rautalampi, PS, Facebookissa). "Afrikkalaisella miehellä työmotivaatio on heikko." (Kai Haavisto, Espoo, PS, US Puheenvuoro 18.9.2012.) "Ich will, haluan ratkaisua loputtomaan kysymykseemme...ehdotuksia veljet ja siskot?" (Petri Pulkkanen, Espoo, PS, Finnish Defense Leaguen Facebook-ryhmässä.) "Homoaktivisti tapettiin Ugandassa", kirjoittaa Iltalehti, johon Kalle Mäntylä (Kangasala, PS) vastaa Facebook-päivityksessään: "miks suomessa ei" (27.1.2011). Kirkkonummelainen Heidi Kuittinen on puolestaan auliisti esitellyt näkemyksiään "talmudistijuutalaisten" pyrkimyksistä "maailmanherruuteen" US:n Puheenvuoro-blogien kommenteissa. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Tässä vain muutama esimerkki. Vaasalaisen Risto Helinin uusnatsipaita ja kotkalaisen Amon Rautiaisen hurjat musliminkeittovisiot on jo laajasti huomioitu mediassa ja viimeksimainitut ovat ilmeisesti nyt johtaneet myös poliisitutkintaan. Mutta miksi nämä muut ovat jääneet Rautiaisen varjoon? Vaaleissa on kuitenkin huomattavasti nimekkäämpiäkin ehdokkaita, jotka heidätkin on aiheellisesti huomioitu blogissa. Esimerkiksi Jussi Halla-aho ja James Hirvisaari. Eikä blogissa "mainosteta" pelkästään persuja, vaan Tampereeltakin kaksi keskustalaista on pantu merkille FDL-kannatuksensa vuoksi. Lähde: http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/

http://tamperelainen-kunnalli

http://tamperelainen-kunnallisvaaliehdokas.blogspot.com sanoo asiat halki toisin kuin kommari puuronen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat