Länsikeskus Cup ja Länsikeskusrieha käynnistävät Länsi-Turun kaupunginosaviikon

Hepokullan ja Pohjolan nappulaliigajoukkueet isännöivät Länsi-Turun kaupunginosaviikon käynnistävää Länsikeskus Cupia

Tapio Peltomaa

Kulttuuripääkaupunkivuonna ensi kertaa järjestetty Länsi-Turun kaupunginosaviikko saa jatkoa kun Länsikeskus Cup ja Länsikeskusrieha antavat lauantaina 19.5. liikunnallisen lähtölaukauksen läntisen Turun omalle teemaviikolle. Lauantain tapahtumien keskuksena on Länsikeskuksen kupeessa sijaitseva Teräsrautelanpuiston kenttä, josta on muutaman vuoden takaisen uudistuksen myötä muodostunut viihtyisä ja monipuolinen länsiturkulaisten vapaa-ajan kohtaamispaikka.

 

Kahdelle peräkkäiselle viikonlopulle ulottuva Länsikeskus Cup on Hepokullan ja Pohjolan aluejoukkueiden yhteistyössä järjestämä nappulaturnaus, joka kokoaa Teräsrautelanpuistoon neljänä pelipäivänä yhteensä yli viisikymmentä jalkapallojoukkuetta ja arviolta yli 500 innokasta jalkapalloilijaa. Sunnuntaina, toisena pelipäivänä, 04-syntyneiden poikien palkinnot jakaa Länsi-Turun palloiluikoni Timo ”Numppa” Nummelin ja vaparivinkkejä antaa toinen länsiturkulainen palloiluylpeys, TPS:n todellinen all-round-pelaaja ja Pohjolan kasvatti Juho Lähde.

 

Tapahtumaviikon avajaispäivän hieman varttuneemman väen liikuntaosuudesta vastaa Suikkilan Lions Club, jonka perinteinen Länsikeskusrieha –kuntokävely starttaa Rauno Saaren vetämänä niinikään Teräsrautelanpuiston kentältä lauantaina 19.5. klo 10. Metsäkylän luonnonsuojelualueen maastoon suuntautuvan kuntokävelyn alkutahdeista vastaa Aulis Kotaviita. Päivän aikana löytyy lisäohjelmana maistiaisia, viihdettä ja oheistapahtumia myös Länsikeskuksen kauppakeskuksen liikkeistä.  

 

Maanantaina 21.5. järjestettävän Länsi-Turku –seminaarissa keskustelunaiheina ovat kestävä kaupunkirakenne, asukkaiden osallistuminen päätöksentekoon sekä Länsikeskuksen ja Länsi-Turun alueen tulevaisuudenvisiot. Ajankohtaisia aihealueita käsittelevät ympäristöministeri Ville Niinistö, kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen sekä Arkkitehtitoimisto Siggen hallituksen puheenjohtaja arkkitehti Kim Eklund. Seminaarin yhteydessä ministeri Niinistö avaa ”Meidän Länsi-Turku” –kuvataide- ja historiallisten valokuvien näyttelyn. Keskustelutilaisuus järjestetään maanantaina 21.5. alkaen klo 16.15 Teräsrautelan koululla ja on avoin kaikilla teemoista kiinnostuneille.

 

Tiistaina 22.5. tapahtumaviikon ohjelmassa on Länsi-Turun kulttuuripolku. Opas Eva Nordströmin kävelykierros alkaa Paalupaikalta klo 18 ja keskittyy Satakunnantien lähiympäristöön ja Länsi-Turun historiaan.

 

Keskiviikkona 23.5. tapahtumien keskiössä on jälleen Teräsrautelan koulu, jossa järjestettävän Kevättempauksen ohjelmasta löytyy mm. nappulajalkapallo-otteluita, tanssiesityksiä, karaokea, sekä erilaisia pelejä ja leikkejä. Illan aikana suoritetaan myös koko kaupunginosaviikon ajan koululla esillä olevan ympäristötaidekilpailun yleisöäänestys. 

 

Viikko jatkuu torstaina 24.5. luonnonsuojelutarkastaja Jarmo Laineen opastaman ympäristöpolun muodossa. Tutustuminen länsiturkulaiseen luontomaisemaan alkaa Teräsrautelanpuiston kentältä klo 18 ja suuntautuu Mälikkälän ja Metsäkylän luonnonsuojelualueille.

 

Länsi-Turun kaupunginosaviikko päättyy lauantaina klo 12 alkavaan Pohjolan pihat –tapahtumaan sekä lauantaina ja sunnuntaina jatkuvaan Länsikeskus Cup –nappulaturnaukseen. Lisätietoja tapahtumista löytyy www.lansi-turku.net–sivustolta.

Länsi-Turun asukasyhdistys

Puoluepoliittisesti sitoutumaton Länsi-Turun asukasyhdistys toimii alueensa etujärjestönä sekä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Yhdistyksen toiminta-alue kattaa läntisen Turun asuma-alueet Raision rajalta Mälikkälästä Vätin kaupunginosaan. Luontoalueistaan, liikuntamahdollisuuksistaan ja Länsikeskus kauppakeskuksestaan tunnetussa Länsi-Turussa asuu yli 20 000 turkulaista. Yhdistyksen päätavoitteita ovat alueen palvelujen kehittäminen, yhteistyön lisääminen eri paikallistoimijoiden välillä sekä yhteyksien tiivistäminen kaupungin luottamuselimiin ja virkamieshallintoon. Yhdistys toimii myös Turkuseura-Åbosamfundet ry:n aluejärjestönä. www.lansi-turku.net