Länsi-Turun asukasyhdistys

Länsikeskus Cup käynnisti Länsi-Turun kaupunginosaviikon

Paikalliset palloiluylpeydet Timo Nummelin ja Juho Lähde Pohjolan poikien piirittäminä.

Jommi Saarinen

Kulttuuripääkaupunkivuonna turkulaisille tutuiksi tulleet kaupunginosaviikot palasivat lauantaina 19. toukokuuta jälleen Länsikeskuksen maisemiin. Länsiturkulaisten oma tapahtumaviikko käynnistyi liikunnallisesti Hepokullan ja Pohjolan nappulaliigajoukkueiden järjestämällä Länsikeskus Cup –jalkapalloturnauksella.

 

Kulttuuripääkaupunkivuoden ehkä laajimmalle levittäytynyt ohjelmakokonaisuus saa jatkoa myös kuluvana vuotena kun tammikuussa perustettu Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry tarttui haasteeseen ja otti vastuun kaupunginosaviikkojen tulevaisuuden koordinoimisesta. Uuden yhdistyksen tavoitteena on järjestää vähintään 12 tapahtumaviikkoa eri puolilla Turkua vuoden 2012 aikana. Perustamisvuoden poikkeuksellisesta aikataulusta ja joidenkin tapahtumien vuodenaikasidonnaisuudesta johtuen vuoden 2012 aloituskuukausi on suorastaan tulvinut paikallistapahtumia. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Takakirves-Kärsämäki viikon vanavedessä alkoi Martin kirjallisuuspainotteinen viikko ja samanaikaisesti Länsi-Turun viikon kanssa on Itä-Turun puolella vietetty Nummenpakan viikkoa.

 

Kulttuurivuoden tapaan Länsi-Turun kaupunginosaviikon ohjelma on rakennettu pitkälti kolmen L:n ympärille. Liikunta, Luonto ja Länsikeskus ovat tekijöitä ja tunnusmerkkejä, joista yli 20 000 asukkaan asuinalue laajalti tunnetaan. Näin onkin varsin luontevaa, että läntisen Turun oma teemaviikko käynnistyi liikunnallisissa merkeissä Länsikeskuksen ympäristössä. Neljälle päivälle kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ulottuva Länsikeskus Cup -jalkapalloturnaus kokosi jo ensimmäisenä viikonloppuna kolmisensataa innokasta pelaajaa sekä suuren joukon kannustus- ja huoltoväkeä.

 

Lauantain avajaispäivän hieman varttuneemman väen liikuntaosuudesta vastasi Suikkilan Lions Club, jonka perinteinen Länsikeskusrieha –kuntokävely starttasi Rauno Saaren vetämänä niinikään Teräsrautelanpuiston kentältä. Aamukymmeneltä Metsäkylän luonnonsuojelualueen maastoon suuntautuneen kuntokävelyn alkutahdeista vastasi Aulis Kotaviita.

 

Sunnuntain toisena pelipäivänä, 04-syntyneiden poikien turnauspalkintoja jakamaan oli saatu kaksi paikallista palloiluylpeyttä. Nättinummen palloiluakatemian todellisen kantaisän, TPS-legenda Timo ”Numppa” Nummelinin rinnalla palkintoja ja nimikirjoituksia jakoi TPS:n veikkausliigapelaaja Juho Lähde. TPS:n monipuolinen runkopelaaja ja paikallisen Pohjolan nappulaliigajoukkueen kasvatti oli myös viime vuoden Länsi-Turku viikolla jakamassa neuvoja Teräsrautelan koulun innokkaille palloilijanaluille.

 

Viikonlopun tapahtumien keskuksena oli Länsikeskuksen kupeessa sijaitseva Teräsrautelanpuiston kenttä, josta on muutaman vuoden takaisen uudistuksen myötä muodostunut viihtyisä ja monipuolinen länsiturkulaisten vapaa-ajan kohtaamispaikka.

Länsi-Turun asukasyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Länsi-Turun asukasyhdistys

Puoluepoliittisesti sitoutumaton Länsi-Turun asukasyhdistys toimii alueensa etujärjestönä sekä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Yhdistyksen toiminta-alue kattaa läntisen Turun asuma-alueet Raision rajalta Mälikkälästä Vätin kaupunginosaan. Luontoalueistaan, liikuntamahdollisuuksistaan ja Länsikeskus kauppakeskuksestaan tunnetussa Länsi-Turussa asuu yli 20 000 turkulaista. Yhdistyksen päätavoitteita ovat alueen palvelujen kehittäminen, yhteistyön lisääminen eri paikallistoimijoiden välillä sekä yhteyksien tiivistäminen kaupungin luottamuselimiin ja virkamieshallintoon. Yhdistys toimii myös Turkuseura-Åbosamfundet ry:n aluejärjestönä. www.lansi-turku.net

Uusimmat mielipiteet