Mielentaide

Mielentaide ry Varsinais-Suomen taitelevien mielenterveyskuntoutujien tueksi

Nallet (ristipistoteos)

 Mielentaide ry on perustettu 29.5.2005 ja sen toiminta on pääosin ollut keskittyneenä Etelä-Suomeen, kunnes kuluvana vuotena (2012) meneillään olevan AluePato -projektin tarkoituksena on saada alueellista toimintaa Varsinais-Suomeen, jossa Turku on alueellisena keskuksena. Muita uusia alueellisia keskuksia ovat Jyväskylä ja Oulu.

Yhdistyksen vertaistoiminnassa on vuosittain vähintään yksi luontoleiri sekä erilaisia teemaryhmiä, kuten musiikkiryhmä pk seudulla. Myös erilaista taideterapiaa on tehty tutuksi esim. ekspressiivinen luova tanssi ja maalausterapia oli tutustumisena 2011 leirille osallistuville. Taidenäyttelyitä yhdistys järjestää jäsenilleen lähes vuosittain. Viime vuonna (2011) taidenäyttely oli huikea menestys Mäntsälän Apposen galleriassa, joka keräsi 101jäsenteosta 14 jäseneltä esille sekä noin 1000 erilaista tuotetta tuotemyyntiin. Näyttely huomioitiin myös mediassa, kuten Mäntsälä Lehdessä. Omien näyttelyiden lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry:n järjestämiin yhteisnäyttelyihin. Mielentaide ry on UKJ:n jäsenyhdistys ja sen hallituksessa on myös Mielentaiteen edustaja mukana.

Yhdistyksen jäsenistössä löytyy useita taiteenlajeja, kuten ITE-taide, valokuvaus, maalaus, käsityöt, keramiikka ja kirjallisuus. Mielentaide ry tukee kaikkia taiteenaloja toiminnassaan.

Mielentaide ry:n ensimmäinen Turun alueellinen tapahtuma on 28.4.2012 Cafe Artin Jokikabinetissa klo 14-16. Tarkemmat tiedot Turkulaisen tapahtumat kalenterista.


 

Mielentaide

Aikaisempia kirjoituksia

Mielentaide

Mielentaide ry on mielenterveyskuntoutujien taideyhdistys, joka toimii vapaaehtoisella työllä valtakunnallisesti. 
Jäsenten yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen luo puitteet taidenäyttelyille ja pientuotemyyjäisille, retki- ja leiritoiminnalle, taiteilu- ja muusikkitoiminnalle sekä toiminnallisille vertaisryhmille. 

Toimintaa keskitetään maakunnittain alueille, joissa on ennestään jäseniä, kuten Uusimaa (toimialueina Helsinki ja Vantaa), Varsinais-Suomi (Turku), Keski-Suomi (Jyväskylä) ja Pirkanmaa (Tampere). 
Mielentaide ry on Mielenterveyden Keskusliiton, Kansalaisareena ry:n ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jäseninä. 

Lisätietoa yhdistyksen kotisivuilta http://www.mielentaide.fi, joista linkitys myös yhdistyksen Facebook-sivulle. 

Uusimmat mielipiteet