Naantalin teatteri

Mustavalkoista nostalgiaa, olkaa hyvä!

Tyyne-Maria Virtanen

Dramatöörit -lavamme on taas liikenteessä -hitaasti, mutta varmasti! Tällä kertaa tätä ainutlaatuista teatterinäyttämöä vetää traktori, perässä vanhempi vempain vuodelta 1947 vetää perässään Onnen Maa -orkesterin esiintymislavaa. Tien päällä on siis todellisuudessa koko teatteri, kun rekvisiitan lisäksi koottavaan lavaamme mahtuu puvut, lavasteet ja 150 tuolia katsomoa varten.
Olemme menossa viemään teatteria Naantalin lisäksi myös sen reunoille Merimaskuun, Rymättylään, Askaisiin, Livonsaareen sekä Mietoisiin ja Taivassaloon. 
Tämän kesän ensi-iltamme on Markku Pölösen ja Heikki Kujanpään kirjoittama tangomusikaali Onnen Maa. Näytelmässä Tenho palaa kesäksi kotikonnuilleen. Tuhlaajapoika parhaasta päästä -ja hurahtanut tangomusiikkiin- ja kesätyöntekijään. Käsikädessä huumorin ja melankolian kanssa näytelmässä on elämänmakuiset ainekset, henkilöihin on helppo samaistua, ja vaikka tarina tapahtuu vuonna 1960, ei se tunnu kovin kaukaiselta nytkään. Kaikessa värikkyydessään Onnen Maa tehdään mustavalkoiseksi, kuin elokuvat ennen, mutta olivatko nekään niin mustavalkoisia? 
Tule katsomoon pienessä kaupungissa tai maaseudulla, kenties hyräilet poislähtiessäsi.

Naantalin teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Naantalin teatteri

 

Naantalin Teatteri on perustettu 1984 aktiivisten teatteriharrastajien toimesta. Teatterimme toimii Naantalin kaupungin tiloissa Kristoffer-salissa osoitteessa Opintie 2, vastapäätä Naantalin Kylpylää.

Olemme harrasteteatteri, joka vuodesta toiseen ilahduttaa katsojiaan erinäköisillä ja- kokoisilla teatteri produktioilla. Teatteritoiminta pitää sisällään paitsi teatteriesitysten valmistamisen, myös lasten- ja nuorten teatteri- ja ilmaisutaitokoulutusta.

Kesäisin meidät löytää tienpäältä, sillä kesällä näytelmät kulkevat liikuteltavan näyttämön kanssa ympäri lähikuntia.

Uusimmat mielipiteet