Turun Flikkaa ja Poikaa voi äänestää netissä

Kamera-Aitta

Turun Flikka ja Poika -kilpailun yleisöäänestys on alkanut. Viime kilpailuvuosista poiketen nettiäänestysaikaa on laajennettu. Internetissä voi äänestää kauden 2012-2013 Turun Flikkaa ja Poikaa koko kesän, aikavälillä 1.6.-31.8. Lipuke- ja kirjepostiäänestyksen ajankohta on vakiintuneen käytännön mukaisesti 1.-31.8. Elokuussa tapahtuvan äänestyksen ohjeet ja äänestyspaikat julkistetaan heinäkuun lopussa.

Turkuseura kehottaa kaikkia turkulaisia valitsemaan suosikkinsa ja osallistumaan yleisöäänestykseen. Myös ulkopaikkakuntalaiset saavat äänestää. Kilpailun voittajat eli eniten yleisöääniä saaneet nuoret esitellään yleisölle Turun päivänä 16. syyskuuta, jolloin titteleiden nykyiset haltijat Eveliina Tähti ja Paavo Peltola luovuttavat tehtävänsä seuraajilleen. Nettiäänestyksen osoite on www.turunflikkajapoika.net. Samalta sivustolla ovat ehdokkaiden kilpailunumerot, tiedot ja valokuvat. Jokaisella äänestäjällä on yksi ääni Flikalle ja yksi ääni Pojalle. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Turku-kirjoja. Ehdokkaat on valokuvannut Kamera-Aitta.

Turun Flikan ja Pojan tehtävänä on edustaa turkulaista nuorisoa vuoden ajan. Edustustehtäviä on luvassa mm. Turun kaupungin sekä paikallisten yhdistysten ja yritysten järjestämissä tapahtumissa.

Turkuseura-Åbosamfundet

Turkuseura on 1957 perustettu kaksikielinen, poliittisesti sitoutumaton kotiseutuyhdistys. Seura vaalii turkulaisuutta ja Turun murretta ja tallettaa paikallishistoriaa. Turkuseura järjestää retkiä, esitelmiä, näyttelyitä ja kilpailuja. Seura julkaisee Turku-aiheisia kirjoja ja kotiseutulehteä Suomen Turku sekä ylläpitää Föripuoti-nimistä kauppaa. Turkuseuralla on noin 2200 henkilöjäsentä sekä lisäksi kaupunginosaseura- ja muita yhteisöjäseniä.