Turun Kaupunginteatterin näyttelijä Jukka Aaltonen palkittiin

Turun teatterikerhon säätiö, Turun teatterikerho ja Turun näyttämötaiteen ystävät palkitsivat maanantaina 20.5. paikallisia teatterin tekijöitä vuosittaisessa tilaisuudessaan. Naamio-reliefin ja stipendin pokkasi tällä kertaa Turun Kaupunginteatterin näyttelijä Jukka Aaltonen. Lisäksi tilaisuudessa jaettiin avustuksia ja apurahoja yhteensä 41:lle henkilölle. 

Naamio-tunnustuspalkinto jaettiin nyt 65. kerran ja sen myöntämisen kriteereinä pidetään ensiluokkaista ja erityisen merkittävää suoritusta teatteritaiteen alalla. Palkinnolla huomioitu Jukka Aaltonen on kuluneella näytäntökaudella esiintynyt Turun Kaupunginteatterissa musiikkipainotteisissa näytelmissä ("Kui-joen silta" ja "Vapaa mies -Dylania suomeksi") ja vakuuttanut myös ohjaajana lastennäytelmässä "Herra Hakkarainen ja seitsemän ihmettä". 

Tuomaristo kiittää kommenteissaan Aaltosta varsinkin nopeasti vaihtuneista ja herkullisista sketsihahmoistaan revyyssä "Kui-joen silta". Musikaalisuuttaan Aaltonen on päässyt esittelemään kuluneena vuonna myös Turun Kaupunginteatterin yhteistyöproduktiossa "Vapaa mies - Dylania suomeksi", jossa Aaltonen paitsi näyttelee, mutta soittaa myös viulua läpi esityksen. Jukka Aaltonen on myös mukana kevään musikaalimenestyksessä "Jekyll & Hyde", jonka esitykset jatkuvat luonnollisesti syksyllä.  

Turun kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri on Suomen vanhin täyskunnallinen teatteri, joka on perustettu 1946. Teatteritalossa toimii neljä näyttämöä: Päänäyttämö (655 katsojap.), pieni näyttämö eli Sopukka (muunneltavissa – n.100 katsojap.), lastennäyttämö Pikkolo (60) ja teatteriravintola (150). Vuosittain teatteri tuottaa 8-10 ensi-iltaa, toistakymmentä vierailunäytäntöä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on noin 100 000 vuodessa. Teatterinjohtaja on Raija-Liisa Seilo.