Turun Nuoren Teatterin syksyn kuulumisia

Mikko Vihervaara

Syksy on täyttänyt kirkkain värein Turun Nuoren Teatterin näyttämön. Kattoon kurkottavat kakut sekä säkenöivät timanttikorut ovat herättäneet muidenkin kuin Viila-Voutilaisen mielenkiinnon. Koko perheelle suunnattu Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti puuskuttaa 20:n lahjakkaan nuoren voimin suurmusikaalin elkein, aina joulukuuhun asti.

Taiteen perusopetuksen syksy on ollut raikas. Anita Koistisen koordinoimaan taiteen perusopetukseen olemme onnellisena saaneet uusiksi ohjaajiksi Elina Väänäsen sekä teatterimme omat kasvatit Sofia Molinin ja Oskari Ellilän. Kerran viikossa kokoontuvaan opetukseen syyslukukaudelle on osallistunut jälleen noin 100 innokasta oppilasta.

Vuonna 2012 teatterimme viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Nostalgisten näytelmien tahdittama vuosi tullaan kuitenkin avaamaan Saara Turusen tuoreelle näytelmällä Puputyttö. Näytelmä on musta komedia naiseksi varttumisesta. Haasteita pelkäämätön Mikko Kaikkonen on tarttunut ennakkoluulottomasti Puputytön maailmaan ja ohjaa sinne toistakymmentä hevimusikaalistakin tuttua nuorta. 

Turun Nuori Teatteri

Turun Nuori Teatteri – Åbo Unga Teater on vuodesta 1972 asti toiminut ammattijohtoinen nuorisoteatteri. Teatteri tekee vuosittain 7-10 produktiota erilaisille yleisöille päiväkoti-ikäisistä aikuisiin. Pääosa tuotannosta on suunnattu koko perheelle. Katsojia Turun Nuoressa Teatterissa käy vuosittain noin 25 000.
Kaksikielisessä teatterissa näyttelevät lapset ja nuoret. Teatteritaidetta opiskellaan ja produktioita valmistetaan ammattilaisten ohjauksessa. Vuosittain toiminnassa on mukana noin 300 lasta ja nuorta. Teatteri antaa Turussa taiteen perusopetusta, ryhmät kokoontuvat kerran viikossa lukukausittain. Tuotamme näytelmiä myös tilauksesta, välitämme esiintyjiä erilaisiin tilaisuuksiin ja harjoitamme pukuvuokrausta.
Teatteri sijaitsee Turun keskustassa Vanhan kivipainon pohjakerroksessa, käyntiosoite Ursininkatu 4. Lisäksi esitämme kesäteatteria mm. Kakolanmäellä ja Ravintola Samppalinnan terassilla.

Turun Nuori Teatteri
Ursininkatu 4
20100 Turku
Toimisto avoinna arkisin klo 10-16
puh. 02-2322 812
[email protected]
www.nuoriteatteri.com