Varsinais-Suomen Viro-keskus

HaleBopp Singers tuo iloista ja improvisoivaa kuoromusiikkia Turkuun ja Naantaliin

HaleBopp Singers: 40-henkinen kuoro ja johtaja Lauri Breede.

Jaanus Järva

Suuren virolaisen sekakuoron 15-juhlavuotiskiertue rantautuu nyt Turkuun ja Naantaliin. Tartosta kotoisin oleva HaleBopp Singers -kuoro on 40-henkinen kuoro, jonka johtajana toimii Lauri Breede. Kuoro on perustettu vuonna 1997 ja nimensä se on saanut Viron yllä lentäneen komeetan, Hale-Boppin mukaan. Vuonna 1998 kuoro voitti Virossa kultatodistuksen osallistuessaan laulukilpailuun ”Tuljak”. Kuoron kokoonpanoon kuuluu ihmisiä eri elämänaloilta, mutta yhdistävä tekijä näillä laulajilla on kuitenkin sama; laulaa tunteella ja suoraan sydämestä. Parhaiten kuoroa kuvaavat sanat emotionaalinen, iloinen, nuorekas, improvisoiva ja mukaansatempaava. Tarkoitus onkin musiikkinautinnon ohella tarjota kuulijoille iloista mieltä. Ohjelmistoon mahtuu monenlaista musiikkia, klassisesta kuoromusiikista Beatlesiin ja virolaiseen viihdemusiikkiin, negrospirituaaleista jazz- ja swingklassikoihin. Turussa ja Naantalissa ohjelmistossa on virolaista kuoromusiikkia ja kansainvälisiä hittejä. HaleBopp on aikaisemmin kiertänyt Suomessa, Norjassa, Englannissa ja Unkarissa.

 

Turussa he esiintyvät perjantaina 23.11. klo 19.00 Akatemiantalon juhlasalissa. Naantalissa konsertoidaan 24.11. klo 16.00 Kristoffer-salissa. Lisäksi kiertueeseen kuuluu Hale Bopp Special -esiintyminen M/S Borealla ja vierailu virolaisen ruuan illassa Alabama-ravintolassa torstaina 22.11. Turun konserttiin liput maksavat 15€ ja Naantalin 10€. Lipunmyynnistä vastaa Varsinais-Suomen Viro-keskus, mutta myös paikan päältä on mahdollista ostaa lippuja.

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Aikaisempia kirjoituksia

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron yhteyksiä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin välillä. Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitseva yhdistyksen toimisto palvelee myös Viron kunniakonsulaattina. 

 
Lisätietoja: www.viro-keskus.fi

Uusimmat mielipiteet