Varsinais-Suomen Viro-keskus

Taiteilija Epp Maria Kokamägi kukoisti näyttelyllään Turussa

        Turussa, Vanhan suurtorin galleria Bernerissä järjestettiin 16.10. - 15.11.2012 rakastetun virolaisen, taiteilija Epp Maria Kokamäen taidenäyttely Maisemia ja Enkeleitä. Varsinais-Suomen Viro-keskuksen järjestämä näyttely keräsi komeasti noin 700 kävijää. Erityisen vilkas oli viimeinen viikonloppu, sillä se houkutteli paikalle noin 250 kävijää. Näyttelyn viimeisenä sunnuntaina 24.11 Epp Maria aloitti myös uuden näyttelynsä Firenzessä.
        Taidenäyttelyssä oli esillä paljon suuria tunteita ja pieniä yksityiskohtilla. Taiteilijan omat näkemykset ja ajatukset oli saatu loistavasti esille. Tunteellisuus, harmonisuus ja vahvat yksityiskohdat näkyivät selkeästi. Myös maanläheisyys ja taiteilijan oma kunnioitus Pohjolan kiviä ja haurasta luontoa kohtaan näkyivät hyvin teoksissa. Figuureissa korostui erityisesti hempeys, naisellisuus ja kauneus, joten niitä oli helppo tulkita ja niihin oli helppo samaistua. Taulujen upeat, puusta itse veistetyt kehykset olivat maalausten ohella hienoja ja näyttäviä. Taidenäyttely oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja positiivinen elämys. Lisäksi teoksia saatiin myytyä onnistuneesti.

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Aikaisempia kirjoituksia

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron yhteyksiä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin välillä. Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitseva yhdistyksen toimisto palvelee myös Viron kunniakonsulaattina. 

 
Lisätietoja: www.viro-keskus.fi

Uusimmat mielipiteet