Varsinais-Suomen Viro-keskus

Tarton parhaat ravintolat tulevat Turkuun

Virolaista villisikaa Meat Marketin tapaan.

Lauri Laan

Tarton suositut ravintolat Werner, La Truffe ja Meat Market tuovat omat menunsa Turkuun maistettaviksi perjantaina ja lauantaina 8.–9. maaliskuuta. Tarjolla on perinteisiä ja uusia virolaisherkkuja sekä runsaasti aitoja makuja.
Eesti maitsed – Flavours of Estonia on toteuttanut ravintoloiden vaihtoviikkoja ja teematapahtumia Suomessa pääasiassa Helsingin ja Tallinnan välillä. Nyt ovat vuorossa Turku ja Tartto. Tartto on moni-ilmeinen ruokakaupunki. Tarton ravintolat ovat nousseet pikkuhiljaa kohti maan kärkikastia.
– Tartto ja Turku ovat hyvin samankaltaisia ravintolakaupunkeja. Paikalliset raaka-aineet ja alueen rikas ruokaperinne ovat lisänneet Tartossa arvostusta. Se näkyy myös ravintoloiden tarjonnassa,  sanoo ravintola-asiantuntija Aivar Hanson.
Tarton ravintoloista bistromainen Truffe vierailee Mamissa, jossa tarjolla on kolmen ruokalajin menu molempina iltoina. Alkuruokana on portterissa marinoitua ja miedolla lämmöllä kypsytettyä savuporsasta.
Pääruokana on Suomessa harvoin tarjolla olevaa viiksekästä kalaa, ankeriasmonnien sukuun kuuluvaa jättikonnamonnia, joka on paneroitu virolaisella mustalla leivällä. Jälkiruoaksi on luvassa tyrnillä maustettua vuohen tuorejuustoa.
Tarton suosituin pihviravintola Meat Market tarjoaa kalaa sekä tuhtia liharuokaa viiden ruokalajin menussa, joka on tarjolla Smörissä. Lautaselle on luvassa muun muassa silakkaa, karppia, villisikaa ja karitsaa.
– Tuomme kaikki raaka-aineet mukanamme, sillä haluamme tarjota makumaailmamme mahdollisimman aitona, Meat Marketin ravintoloitsija Marian Kund lupaa.
Kolmas Turkuun saapuva vieras on Werner, joka satsaa konditoriatuotteiden ohella laadukkaaseen lähiruokaan. Wernerin Pinellaan tuoma menu sisältää alkupalan virolaisen kalalautasen yrttisnapsilla, paistettua viiriäistä sekä talon jälkiruoan. Pinellan erikoisuutena on Tartto-brunssi lauantaina 9.3.
Molempina päivinä ovat tarttolaiskokit ja -keittiömestarit paikan päällä Turussa maistattamassa kokonaisuuksiaan.

Pöytävaraukset:
Smör, Läntinen rantakatu 3, p. 02 536 9444, www.smor.fi
Mami, Linnankatu 3, p. 02 231 1111, www.mami.fi
Pinella, Vanha Suurtori 2, p. 0) 445 6500, www.pinella.fi

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Aikaisempia kirjoituksia

Varsinais-Suomen Viro-keskus

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron yhteyksiä niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin välillä. Turun Vanhalla Suurtorilla sijaitseva yhdistyksen toimisto palvelee myös Viron kunniakonsulaattina. 

 
Lisätietoja: www.viro-keskus.fi

Uusimmat mielipiteet