Kuusi ehdokasta mummusta drag-artistiin – äänestä, kuka heistä on Turun lumikuningatar!

Ehdolla ovat Leena Aho, Janina Andersson, Satu Hirvenoja, Elina Rantanen, Tiina Sten ja Marko Vainio.

Arkisto

Turun uuden Lumikuningattaren äänestys on alkanut. Lumikuningatarta voi äänestää tämän jutun lopussa.

Ehdolla on kuusi ansioitunutta turkulaista, jotka valittiin yleisön ehdotuksista. Ehdokkaat valitsi Turkulaisen ja Turun Ydinkeskustayhdistyksen raati. Ehdotuksia tuli parikymmentä.

Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katariina Räike kertoo, että finalistien valinta ei ollut helppoa.

– Kaupunkilaisilta tuli mukavasti ehdotuksia. Kiitos kaikista ehdotuksista. Finalistien valinta oli vaikeaa. Painotimme valinnassa erityisesti sitä, että ehdokas on tehnyt Turun hyväksi työtä tai nostanut Turkua myönteisellä tavalla esiin, Räike kertoo.

Lumikuningatar avaa Turun joulukadun Satumaisessa joulunavauksessa lauantaina 25. marraskuuta. Hän on läsnä myös Lasten päivässä lauantaina 2. joulukuuta.

Äänestys päättyy keskiviikkona 8.11. kello 8.00.

Leena Aho

mummu

Kuka olet?

– Olen 69-vuotias mummu. Työurani tein Turun kaupungin nuorisosihteerinä. Harrastukseni ovat liikunnalliset: kansantanssi, tanssi, suunnistus, uinti, hiihto, ja kotiseututyö sekä partio.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Joululahjapaketissani turkulaisille olisi intoa tehdä yhdessä ”Turu ette”. Turussa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kaupunki ja lukuisat yhteisöt tarjoavat asukkaille upeaa toimintaa Löydä omasi!

 

Janina Andersson

toiminnanjohtaja, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri

Kuka olet?

– Yhteisöllisyyteen uskova MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja, joka on talvipyöräillyt lähes 30 vuotta ja iloitsee Turun kulttuuritarjonnasta kulttuurilautakunnan uutena puheenjohtajana.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Olemme yksi iso perhe ja toivottavasti jatkossakin turkulaiset välittävät toisistaan ja antavat toisilleen lahjana aikaa vaikkapa vapaaehtoistyön puitteissa. Hymyilkäämme toisillemme ympäri vuoden.

 

Satu Hirvenoja

myynti- ja markkinointipäällikkö, Visit Turku

Kuka olet?

– Matkailumarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa uusia ideoita ja yhteistyötä. Eläintenpäivänä syntyneenä sydämeni on täynnä tassun ja kavion jälkiä. Vapaa-ajalla viihdyn raveissa tai kuntosalilla.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Vietä aikaa läheistesi kanssa, pistä puhelin kiinni ja ole läsnä. Tee asioita, joista nautit.

 

Elina Rantanen

Turun kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja

Kuka olet?

– Turun kaupunginvaltuuston 38-vuotias puheenjohtaja, vihreä valtuutettu, harvinaissairauksien parissa työskentelevä kehitysjohtaja, 9- ja 5-vuotiaiden lasten äiti sekä metsien ja kirjastojen ystävä.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Joulu on lämmön, ystävyyden ja anteliaisuuden aikaa. Turulla menee nyt hyvin, mutta kaikilla ei mene. Pidetään yhdessä huolta kaikista kaupunkilaisista, pidetään huolta toisistamme!

 

Tiina Sten

koripalloilija

Kuka olet?

– Hymyilevä hyvien asioiden lähettiläs. Urheilin 12 vuotta ympäri maailmaa, palasin juuri kotiin ja toimin nyt turkulaisessa viestintätoimistossa. Vapaalla teen paljon etenkin nuorten tyttöjen urheilun parissa.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Omiin kokemuksiini pohjautuen toivoisin, että osaisimme arvostaa kaikkea sitä hyvää, mitä meillä on täällä Turussa. Lisätään vielä ripaus suvaitsevaisuutta, välittämistä sekä tietenkin rauhaa ja rakkautta.

Marko Vainio

drag-artisti, Divet Productions

Kuka olet?

– Koko ikänsä Turussa viettänyt drag-artisti, joka kiertää Suomea viihdyttämässä kansaa parodiahahmojen keinoin jo 13:ta vuotta. Vapaalla matkustan ja käyn elokuvissa sekä viihdyn Tähtibaarissa.

Minkä viestin haluaisit tuoda turkulaisille tänä jouluna?

– Turku on upea kaupunki. Täältä löytyy osaamista ja kyvykkyyttä. Turkulaiset ovat turhan vaatimattomia. Sisäisen loiston voisi nostaa näkymään myös katukuvassa.

Äänestä klikkaamalla nimeä:

Käyttäjän Janne Koivisto kuva
Janne Koivisto