Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anna toisen loistaa

Palautteen antaminen on olennainen osa työyhteisön hyvinvointia. On tärkeää, että työpaikoilla kannustetaan, kiitetään ja tehdään toisen onnistuminen näkyväksi. Jokainen haluaa kokea työnsä arvostetuksi.

Palveleva johtaja osoittaa arvostavansa työntekijää. Hän on kiinnostunut siitä, mitä toinen tekee ja tarjoaa mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa työssään. Johtajan on tärkeää tiedostaa, ettei tiedä eikä osaa kaikkea, vaan alaiset hallitsevat monet asiat johtajaansa paremmin. Siksi johtajan itsetunnon on oltava kohdallaan. Toisen menestys ei ole itseltä pois, vaan toisen onnistuminen on koko työyhteisön etu. Tärkeää on antaa kunnia sille, jolle se kuuluu. Kun periaatteena on ”Anna toisen loistaa”, niin se vahvistaa koko työyhteisöä.

Jos johtaja omaa kuuntelevan asenteen, työntekijät kertovat mielellään ajatuksistaan, työstään ja sen kehittämisestä. Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön motivoi. Kun ihminen kokee, että hänen parastaan halutaan aidosti, niin hän myös antaa parastaan. Kokemus arvostuksesta synnyttää sitoutuneisuutta, innovatiivisuutta, luovuutta ja vastuunottoa.

Rakenteet ja organisaatio muodostavat kehikon, jotka helpottavat töiden sujumista ja aikataulutusta. Organisaatiosta ei kuitenkaan ole yksin pelastajaksi. Riittävän selkeät tehtävänkuvat ja mahdollisimman oikeudenmukainen työnjako antavat kuitenkin hyvät puitteet.

Johtajalla on mahdollisuus vaikuttaa ja muuttaa asioita, mutta hänellä on myös viran tuoma velvollisuus vastata työstä ja puuttua tarvittaessa ongelmatilanteisiin. Mitä pidempään ongelmiin on puuttumatta, sitä vaikeammaksi tilanne muuttuu. Johtajan taidot punnitaan siinä, kuinka hän hoitaa ongelmatilanteet ja kantaa vastuunsa.

On tarpeellista kuunnella palautetta ja kyetä oppimaan kritiikistä. Kaunaa ei saa jäädä kantamaan, vaan on opittava päästämään irti myös mielipahasta. Johtajan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat suhteellisuudentaju ja kyky priorisoida. Helpommalla pääsee, jos voi jättää joitakin asioita omaan arvoonsa, eikä ole kovin herkkänahkainen.

Johtajan haaste on saada monesti hyvinkin heterogeeninen ryhmä toimimaan yhdessä ja kokemaan työn iloa ja imua.