Mielipide: Turun vastuuton toiminta toriparkkikysymyksessä tuomittava

Kuvituskuva. Ville Mäkilä

Lukijalta

Viherpunainen vasemmisto ry (Vipu) peräänkuuluttaa nyt todellista vastuunkantoa. Turun kaupunginhallitus päätti 25.11.2019 äänin 8–6 vuokrata liiketiloja toriparkista 20 000 eurolla kuukaudessa 40 vuodeksi. Summa on yhteensä lähes 10 miljoonaa euroa.

Lisäksi kannattavien liiketilojen omistus on annettu yksityisille, ja parkkitilan omistuksesta jäävä riski on jo aiemmin vyörytetty turkulaisten harteille. Aikoinaan poliitikoille vakuuteltiin, ettei siitä koidu kuluja kuntalaisille. Torikauppiaille pitää myös järjestyä edulliset sosiaalitilat torin alaisista tiloista.

Toriparkin todelliset kustannukset yltävät lopulta paljon korkeammiksi, kun mukaan lasketaan muun muassa joukkoliikenteen miljoonatappiot ja torin ympärystän rakennusten vauriot.

Viherpunainen vasemmisto ry tuomitsee kaupunginhallituksen päätöksen, jonka myötä toriparkin omistavat yritykset nettoavat samalla kun tavallisia turkulaisia odottaa pelkkä toriparkin maksajan rooli. Vipu on tehnyt vuosia työtä toriparkin rakentamista vastaan noudattaen turkulaisten enemmistön tahtoa, yhdistys muun muassa valitti toriparkin rakentamisen sallivasta asemakaavasta jo vuonna 2012 ja vipulaisten luottamushenkilöiden toriparkkilinja on pitänyt niin kaupunginvaltuustossa kuin lautakunnassakin.

Erityisen tuomittavaksi poliitikkojen enemmistön toiminnan tekee yhdistyksen mielestä silti se, että kun yhdellä kädellä annetaan yksityisille kymmeniä miljoonia toriparkkihankkeessa, toisella viedään kaupunkilaisilta loputkin tuhkat pesästä Turun kaupunginvaltuuston enemmistön 11.11.2019 hyväksymällä sopeutusohjelmalla, joka sisältää lähes 60 miljoonan euron leikkaukset turkulaisten arjesta.

Viherpunainen vasemmisto ry edellyttää, että vastuuton politiikka Turun kaupungissa loppuu.

Kommentoi