Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linja-autoaseman opasteet kuntoon

Turkulainen kertoi 9.10.2019, että matkustajat kaipaavat Turun linja-autoaseman laitureille katoksia.

Turun kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Matti Salonen kertoi, että bussiaseman laitureille ei ole suunniteltu katoksia, koska katokset löytyvät aseman edestä. Myös aseman sisälle pääsee sateensuojaan.

”Katokset löytyvät bussiaseman edestä. Siinä on kaksi katosta, josta on matkaa 15 metriä Helsingin laiturille 1”, Salonen sanoi jutussa.

Turkulaisen toimitukseen yhteyttä ottanut lukija kertoo, että Turun linja-autoasemalla on toinenkin ongelma.

Kaukoliikenteen lähtölaitureista poistettiin muutama vuosi sitten kaikki laituritolpissa olleet opastintekstit eli kyltit, jotka kertovat, mihin miltäkin laiturilta pääsee.

Tämän takia linja-autoasemalla harhailee päivittäin matkustajia, jotka etsivät oikeaa laituria ja bussia. Kylttien puute hankaloittaa myös kuljettajien työtä.

Linja-autoasema on monelle ulkopaikkakuntalaiselle ensimmäinen paikka, jonne he saapuvat Turussa. Se on Turun käyntikortti.

Turulla ja Suomella on kunnianhimoiset päästötavoitteet. Ne edellyttävät, että entistä useampi vaihtaa auton julkiseen liikenteeseen.

Tässä suhteessa ei kuulosta hyvältä, että Turun linja-autoasemalla sateen pieksemät matkustajat harhailevat linssit huurussa oikeaa lähtölaituria etsien.

Katosten rakentaminen olisi suurempi työ, mutta ainakin opasteet saisi kuntoon pienellä vaivalla. Niihin tarvittaisiin vain tolpat ja kyltit.

Turkuun suunnitellaan matkakeskusta, joka yhdistäisi juna- ja linja-autoasemat. Sen tuloa joudutaan kuitenkin odottamaan vuosia. Ongelma vaatisi nopeampaa ratkaisua.