Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toriparkkikeskustelu lyö yli yhtä räikeästi kuin maahanmuutto- ja ilmastokeskustelu

Kuohunta toriparkin ympärillä ei ota laantuakseen.

Uusia laineita nostatti se, että Turun kaupunki on vuokraamassa Turun Toriparkki Oy:ltä maanalaisia tiloja. Tiloihin sijoitetaan torin ja toripaviljonkien sosiaali-, wc-, varasto- ja tekniset tilat.

Maanalaisten tilojen vuokraa on verrattu siihen vuokraan, jota Turun Toriparkki Oy maksaa Turun kaupungille Kauppatorin alaisesta maasta.

Vertaaminen ontuu pahasti. Toinen vuokrakohde on savimaata ja toinen valmiita liiketiloja.

Vaikka toriparkkia ei olisi rakennettu, uusi kauppatori olisi silti tarvinnut sosiaali-, wc-, varasto- ja tekniset tilat. Maanalaiset tilat eivät siinä mielessä edes liity toriparkkiin.

Lisäksi on syytä huomata, että Turun kaupunki vuokraa toripaviljongit ja niihin liittyvät maanalaiset tilat yrittäjille. Niiltä osin maanalaisten tilojen vuokran maksavat yrittäjät.

Kaupunki maksaa kauppatorin lämmityksestä, joka lisää mahdollisuuksia käyttää toria hyväksi ympärivuotisesti. Joillekin turkulaisille on tullut yllätyksenä, että lämmitys maksaa.

Toriparkin edistyksellisen energiaratkaisun vuoksi veronmaksajat säästävät lämmityksessä verrattuna siihen, ettei toriparkkia olisi. Edistyksellinen energiaratkaisu säästää myös ympäristöä.

Edelleen lietsotaan pelkoa, että toriparkki kaatuu jollakin tapaa veronmaksajien syliin. Älkää pelätkö. Ei kaadu. Se on fakta.

Faktat eivät ole painaneet toriparkkikeskustelussa enää aikoihin. Toriparkkiin on patoutunut 25 vuoden aikana niin paljon vihaa, että jotkut turkulaiset eivät enää suostu näkemään tosiasioita.

Turkulainen toriparkkikeskustelu lyö yli yhtä räikeästi kuin valtakunnallinen maahanmuutto-, homoliitto- tai ilmastokeskustelu.

Toriparkin ansiosta torin laidalla on käynnissä satojen miljoonien investoinnit, jotka tehdään yksityisellä rahalla.

Toriparkki on parasta, mitä Turun keskustalle on tapahtunut pitkiin aikoihin.