Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikkauskovaiset hylkäsivät faktat ja käytöstavat

Jukka Löyttyniemi vastusti raitiotietä Turkulaisen mielipidepalstalla viime viikonvaihteessa. Löyttyniemi muun muassa epäili, etteivät VTT:n laskelmat ja raitiotien kustannusarvio pidä paikkansa, ja esitti oman vaihtoehtonsa keskusteluun.

Mielipidekirjoitus julkaistiin myös Turkulaisen verkkolehdessä. Sieltä se oli jaettu Raitiotie Turkuun - pikana! -Facebook-ryhmään. Siellä kirjoitusta kommentoitiin muun muassa näin:

”Olipas idioottimaisia ideoita.”

”Jospa Jukka Löyttyniemi nyt ensimmäiseksi lopettaisi”

”KTM = Kokolailla Täys Mäntti?”

Raitiotie Turkuun - pikana! on raitiotien kovien kannattajien Facebook-ryhmä, johon kuuluu hieman alle 1 800 jäsentä.

Ryhmässä tunnutaan uskovan, että raitiotien rakentamisen voi perustella objektiivisesti. Silti ryhmässä näkee jatkuvasti edellä mainitun kaltaisia kommentteja, joissa keskitytään lähinnä solvaamaan raitiotien vastustajia.

Kysymyksessä on yleinen argumentointivirhe eli argumentointi henkilöä vastaan. Kun raitiotien vastustajien argumentteja ei pystytä kumoamaan muuten, käydään henkilöä vastaan.

Kiihkomielinen ryhmä on kääntynyt tarkoitustaan vastaan. Raitiotien kannattajat näyttäytyvät hurmahenkisinä höyrypäinä, joita ei kiinnosta tutkittu tieto, kunhan raitiotie toteutuu hinnalla millä hyvänsä.

Tätä taustaa vastaan oli hienoa päästä seuraamaan raitiotien kannattajan ja vastustajan keskustelua. Juttu keskustelusta on viikonvaihteen lehden aukeamalla 6–7.

Turkulainen kutsui raitiotien kannattajan ja vastustajan keskustelemaan aiheesta. Kasvotusten keskustelua käytiin hyvin asiallisesti. Molemmat perustelivat omaa kantaansa ja pyrkivät horjuttamaan toistensa perusteluita.

Kunpa keskustelu raitiotiestä olisi yhtä asiallista myös sosiaalisen median syövereissä.