Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toriparkkimiesten kähmintä

Alun perin Turun kauppatorin maanalainen tila vuokrattiin parkkitalon rakentamista varten, mutta nyt siitä rakennetaankin toriparkkiliikemiesten toimesta maailman suurin aurinkoenergian talteenottojärjestelmä.

Toriparkin aurinkovoimala sulattaa yhdessä Turku Energian kanssa kauppatorin pinnalle satavan lumen ja Turku maksaa siitä vuodessa jopa 665 000 euroa. Rahat menevät siis liikemiehille jatkossa jopa julkisen kauppatorin lumen sulattamisesta!

Parkkipaikat ovat enää sivuseikka, kun toriparkkimiehet ovat siirtyneet energiabisnekseen.

Kaiken huipuksi valtio myönsi aurinkolämmitystä varten toriparkkimiesten T-Park oy:lle energiatukena 1,3 miljoonaa euroa, joka on heille täysin ilmaista rahaa. Veronmaksajat siis maksavat toriparkkimiehille 1,3 miljoonaa siitä, että nämä alkavat jatkossa laskuttamaan ihmisiä torin lämmityksestä.

Toriparkin maanvuokrassa ei tietenkään huomioitu maailman suurimman aurinkolämmön talteenottovoimalan rakentamista, koska vuokralainen ei paljastanut sellaista, kun teki vuokrasopimuksen Turun kaupungin kanssa. Keskeinen ja arvokas kauppatorin maaperä annettiin toriparkin puuhamiehille vain 70 000 euron vuosivuokralla. Nyt kaupunki kuitenkin harkitsee itse vuokraavansa toriparkista tiloja käyttöönsä yli 350 000 eurolla. Toriparkki ei ole siis ansaintamekaniikaltaan Louhen tapainen parkkihalli, vaan se on kokoomuslaisen sosiaalidemokratian tyylinäyte, jossa käydään veronmaksajan kukkarolla joka välissä.

Joku pitkällä muistilla varustettu saattaa muistaa, kuinka toriparkkihankkeen läpi juntanneet kokoomuslaiset ja demarit lupasivat, että toriparkkimiesten liiketoiminnasta pysytään visusti erossa.

Viimeisenä käänteenä Turun kaupunki päätti rakentaa torin päälle liiketiloja yhdessä toriparkkiliikemiesten kanssa keskinäisellä kiinteistöyhtiöllä. Perussuomalaiset esittivät kaupunginhallituksessa torin päällisten tilojen rakentamista yksinomaan kaupungin omana hankkeena, mutta kokoomus, vihreät ja SDP kaatoivat esityksen.