Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toriparkista kannattaa iloita – valittajat joutuvat vielä myöntämään olleensa väärässä

Turkulaiset jaksavat edelleen valittaa toriparkista.

Meidän Turku ry:stä tutut aktiivit Pauliina de Anna ja Maarit Nermes julkaisivat sunnuntaina avoimen kirjelmän, jossa he kritisoivat Turun kaupunginhallituksen päätösehdotuksia.

Heidän mukaansa päätösehdotukset merkitsevät sitä, että ”Turun poliittinen enemmistö haluaa talouspuolue kokoomuksen johdolla aiheuttaa turkulaisille veronmaksajille miljoonien eurojen tappiot”.

Meidän Turku ry on vastustanut toriparkkia neljännesvuosisadan. Yhdistys esiintyy turkulaisten edustajana, mutta todellisuudessa salaseuran jäseniksi pääsevät vain harvat ja valitut (Turkulainen 14.3.2018).

Turun apulaiskaupunginjohtajan Jarkko Virtasen mukaan kirjelmän sisältöä on mahdoton kommentoida.

”Kirjelmä edustaa valitettavasti sekä siinä esitettyjen yksittäisten väitteiden että kokonaisuuden osalta niin laajasti vaihtoehtoista totuutta, että sen sisällön rationaalinen kommentointi julkisesti on mahdotonta”, Virtanen totesi Turkulaiselle.

Kirjelmän voi siis jättää omaan arvoonsa.

Toriparkista kannattaa iloita.

Kuten Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen myöntää Turkulaiselle, rakentaminen aiheuttaa haasteita. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa.

Turun kauppatori oli ränsistynyt itäblokkimaiseen kuntoon. Nyt tori saa lämmitettävän pinnan ja torille rakennetaan tyylikkäät paviljongit, jotka lisäävät torin ympärivuotista käyttöä.

Samalla torin alle saadaan nykyaikaiset pysäköintitilat, joita keskustan elinvoimaisuus edellyttää ja jotka vähentävät liikennettä torin ympärillä.

Kun tori valmistuu ja Wiklund, Börs ja Hansa uudistuvat, turkulaiset voivat olla keskustastaan todella ylpeitä. Valittajat joutuvat vielä myöntämään olleensa väärässä.