Funikulaarin jälkeen me turkulaiset ansaitsemme parempaa – poliitikot, älkää pettäkö meitä tällä kertaa

Janne Koivisto

Turun kaupungin talouden yllä on synkkiä pilviä. Menot ovat suuremmat kuin tulot, joten taloutta on sopeutettava. Yleinen taloudellinen tilanne on heikkenemään päin.

Viranhaltijat ja konsultti ovat suunnitelleet toimenpiteitä, joilla talous saataisiin tasapainoon. Toimenpiteet esitellään kaupunginvaltuustolle ja yleisölle ensi maanantaina.

Maanantaina alkaa kriittinen hetki, kun poliitikot alkavat käsitellä toimenpiteitä. Poliitikot eivät tunnetusti tee leikkauksia mielellään. Seuraaviin kuntavaaleihin on aikaa puolitoista vuotta.

Luvassa on myös sirkusta. Sitä järjestää ainakin vasemmistoliitto, joka vastusti jo sopeutusprosessin käynnistämistä. Pikku valtuustoryhmänä on helppo kerätä irtopisteitä ja jättää keulavisiirin korjaaminen isojen ryhmien harmiksi.

Poliitikkojen pitää nyt luottaa siihen, että suurin osa turkulaisista haluaa kaupungin talouden olevan kunnossa. Kunnossa oleva käyttötalous on tärkeä monella tapaa. Se mahdollistaa toimivat peruspalvelut ja kasvua tuovat investoinnit.

Innokkaimpien talouden sopeuttajien pitäisi löytyä vihreistä. Jos käyttätaloutta ei saada järkevälle tolalle, vihreiltä jää raitiotie saamatta. Niin voi tosin käydä muutenkin.

Turkulaisissa näkyy kyllästymistä siihen, ettei kaupunki ole saanut aikaiseksi päätöstä joukkoliikennejärjestelmästä. Funikulaari ja Logomon silta ovat kaupungilla yleisiä naurunaiheita.

Nyt viranhaltijoilla ja poliitikoilla on uusi mahdollisuus. Näyttäkää, että Turun talouden sopeuttaminen hoituu tyylikkäästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää