Työstä on lupa myös innostua!

Nuorilta johtajilta

Paljon on puhetta työn kuormituksesta, työssä jaksamisen haasteista ja työuupumuksesta. Keskustelufoorumit täyttyvät vertailuista, kenellä on raskainta ja kuka on heikoimmassa asemassa. Mutta entä jos työ imaisisikin mukanaan? Entä jos suurimman osan aikaa eläisit työsi kanssa honeymoonia ja kokisit itsesi merkitykselliseksi?

Olen pohjalainen yrittäjäperheen tytär. Meillä on aina tehty työtä – ja paljon. Ei meillä puhuttu flow’sta, motivaatiotekijöistä tai intohimosta – se on ollut mukavaa. Oma työmotivaationi on aina ollut korkea, mutta innostumiseen on minulla ollut kolme tekijää: entinen työpaikkani Lyyti pomoineen ja kollegoineen, nykyinen tarinani yrittäjänä työntekijöineen, asiakkaineen sekä yhteistyökumppaneineen ja Turun Nuorkauppakamari.

Vuosien aikana olen ymmärtänyt, että kysymys on minun työstäni; siihen vaikuttaa se, miten minä ilmaisen tarpeitani ja toiveitani, mitä tuon tullessani työyhteisöön ja miten kehitän osaamistani ja itseäni. Millaisia esimies- ja alaistaitoja minulla on? Näenkö itseni osana edustamaani yritystä ja miten vien sen tavoitteita eteenpäin? Pelaanko yhteiseen vai vain omaan pussiin?

Nuorkauppakamarissa olen saanut ympärilleni ihmisiä, joilla on vahva halu kehittää ja kehittyä. Olen saanut heittäytyä erilaisiin rooleihin ja projekteihin ja turvallisesti harjoitella bisneselämän taitoja, onhan nuorkauppakamari oppimisjärjestö. Nyt minulla on ilo saada olla mukana tämän vuoden hallituksessa ja vastata kehitysjohtajana yksilökehityksestä. Lohkomme luotsaa myös kamarimme tämän vuoden kärkihanketta, STEP forward -tapahtumaa, joka käynnistää kamarimme tarjoamat STEP-seminaarit.

Lokakuussa järjestettävä STEP forward -tapahtuma kiteyttää oman unelmani saada ihmiset innostumaan työstä: tapahtuma haastaa meitä ottamaan vastuuta niin työntekijänä kuin työnantajana työssä jaksamisesta ja työhyvinvoinnista. Se pistää puhumaan asiakaskokemuksesta, työssä onnistumisesta, omista rajoista ja myös siitä kuuluisasta työnilosta. Yhdessä Tuija Seipellin, Riika Mattilan, Palefacen, Elina Koskelan, Tony Dunderfeltin ja Eka Ruolan johdolla käsitellään työtä kokemuksena, joka antaa voimaa, iloa ja jaksamista.

En väitä, etteikö töitä välillä olisi liikaa tai etteikö arki yrittäjänä ja pienten lasten äitinä olisi välillä raskasta ja väsyttävää. Mutta kun itsellä on visio, johon kurkottaa, yhteisö, joka tukee ja kannustaa ja työkalut, joilla mennä kohti tavoitetta, voi nauttia jokaisesta askeleesta. Astu sinäkin eteenpäin!

Anna Kotamäki

Kirjoittaja on yrittäjä ja Turun Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu