Pukki party

Osku Laukkanen

Se on kuin aikainen joululahja. Yllättävä, kauan toivottu ja odotettu. Paketin voi parhaimmassa tapauksessa avata jo lokakuussa.

Sukupolvien unelma on lähellä täyttymystä, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kurottaa kohti jalkapallon EM-kisoja 2020. Historiallisessa karsintalohkossa on jäljellä neljä kierrosta ja Huuhkajat ovat kiinni kisapaikassa.

Yksi mies ei tee joukkuetta, mutta yksi Pukki tekee. Pukki sylkee maaleja siihen tahtiin, että EM-kisalippu on kohta taskussa. Aina meille kuitenkin käy huonosti -asenteella ei kisalippua kuitenkaan leimata.

Turkulaisittain herkullisinta olisi, jos lahjapaperit saisivat lentää syksyiselle taivaalle Kupittaalla. Tämä skenaario toteutuu, jos Suomi kaataa Bosnia ja Hertzegovinan vieraskentällä ja sitten Armenian Kupittaalla.

Onko kyseessä jalkapallomaajoukkueen menestyksessä nyt kyse hyvästä tsäkästä vai jäätävästä osaamisesta? Kallistun ehdottomasti osaamisen puolelle. Se kannattelee, se vie eteenpäin ja se voi mahdollistaa jopa unelmien täyttymisen.

Työelämässä tarvittavaa osaamista voi hankkia ammatillisesta koulutuksesta. Voit valita koko tutkinnon tai joustavasti tutkinnon osia, ihan oman tarpeesi mukaan. Jatkuva haku mahdollistaa oppimisen aloittamisen, milloin tahansa.

Pukki Party huuma syntyi Englannissa, kun Valioliigan nousseen Norwich Cityn paras maalintekijä jatkoi siitä, mihin viime kausi alemmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa päättyi. Alku maailman seuratuimmassa jalkapallosarjassa on ollut historiallisen komea. Suomalainen partasuu pellavapää on asenteellaan ja osaamisellaan huumannut koko jalkapallomaailman. Valioliigamaalit ja maalisyötöt eivät ole jättäneet ketään kylmäksi.

Unelmat ovat tärkeitä, sillä ne vievät eteenpäin niin yksilöitä kuin työyhteisöjäkin siinä missä urheilujoukkueitakin. Kaikkea ei voi tässä maailmassa kuitenkaan saavuttaa, mutta unelmia kannattaa aina tavoitella.

Ja jos pessimistit juhlivat, ja Huuhkajat eivät onnistukaan nappaaman EM-kisapaikkaa lokakuussa, meillä on kuitenkin vielä kaksi varapatruunaa. Karsintalohko päättyy vasta marraskuussa, ja maajoukkue pukkeineen kohtaa vielä Liechtensteinin ja Kreikan.

Unelmat ovat täyttymistä varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu