Pukki party

toimitus

Se on kuin aikainen joululahja. Yllättävä, kauan toivottu ja odotettu. Paketin voi parhaimmassa tapauksessa avata jo lokakuussa.

Sukupolvien unelma on lähellä täyttymystä, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kurottaa kohti jalkapallon EM-kisoja 2020. Historiallisessa karsintalohkossa on jäljellä neljä kierrosta ja Huuhkajat ovat kiinni kisapaikassa.

Yksi mies ei tee joukkuetta, mutta yksi Pukki tekee. Pukki sylkee maaleja siihen tahtiin, että EM-kisalippu on kohta taskussa. Aina meille kuitenkin käy huonosti -asenteella ei kisalippua kuitenkaan leimata.

Turkulaisittain herkullisinta olisi, jos lahjapaperit saisivat lentää syksyiselle taivaalle Kupittaalla. Tämä skenaario toteutuu, jos Suomi kaataa Bosnia ja Hertzegovinan vieraskentällä ja sitten Armenian Kupittaalla.

Onko kyseessä jalkapallomaajoukkueen menestyksessä nyt kyse hyvästä tsäkästä vai jäätävästä osaamisesta? Kallistun ehdottomasti osaamisen puolelle. Se kannattelee, se vie eteenpäin ja se voi mahdollistaa jopa unelmien täyttymisen.

Työelämässä tarvittavaa osaamista voi hankkia ammatillisesta koulutuksesta. Voit valita koko tutkinnon tai joustavasti tutkinnon osia, ihan oman tarpeesi mukaan. Jatkuva haku mahdollistaa oppimisen aloittamisen, milloin tahansa.

Pukki Party huuma syntyi Englannissa, kun Valioliigan nousseen Norwich Cityn paras maalintekijä jatkoi siitä, mihin viime kausi alemmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa päättyi. Alku maailman seuratuimmassa jalkapallosarjassa on ollut historiallisen komea. Suomalainen partasuu pellavapää on asenteellaan ja osaamisellaan huumannut koko jalkapallomaailman. Valioliigamaalit ja maalisyötöt eivät ole jättäneet ketään kylmäksi.

Unelmat ovat tärkeitä, sillä ne vievät eteenpäin niin yksilöitä kuin työyhteisöjäkin siinä missä urheilujoukkueitakin. Kaikkea ei voi tässä maailmassa kuitenkaan saavuttaa, mutta unelmia kannattaa aina tavoitella.

Ja jos pessimistit juhlivat, ja Huuhkajat eivät onnistukaan nappaaman EM-kisapaikkaa lokakuussa, meillä on kuitenkin vielä kaksi varapatruunaa. Karsintalohko päättyy vasta marraskuussa, ja maajoukkue pukkeineen kohtaa vielä Liechtensteinin ja Kreikan.

Unelmat ovat täyttymistä varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää