Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun kuohittu valtuusto

” Turku ratkaisee kevään aikana, tuleeko kaupunkiin raitiotietä, superbusseja vai kumpaakaan niistä.

Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsasen mukaan tavoitteena on, että asia tulee kaupunginvaltuuston päätettäväksi vielä ennen kesää.

Valtuusto kokoontuu viimeisen kerran ennen kesätaukoa 11. kesäkuuta. Uuden liikennejärjestelmän pitäisi siis olla tiedossa viimeistään silloin.

Jos kaupunki päättää rakentaa raitiotien, se voisi olla käytössä esimerkiksi viiden vuoden kuluttua.”

Lainaus on Turkulaisen uutisesta, joka julkaistiin 17.1.2018 – vuosi ja kahdeksan kuukautta sitten.

Kuten tiedämme, ratkaisua ei tullut silloin eikä ole tullut vieläkään. Ratkaisua ei myöskään näytä tulevan ihan pian.

Kaupunginjohtaja Minna Arve arveli Turun Sanomien haastattelussa 21.9.2019, että esitys valmistuu loppuvuodesta tai todennäköisemmin alkuvuodesta.

Turun Sanomien haastattelemat poliitikot epäilevät kuitenkin, että vaikka esitys tulisikin, he eivät pysty päättämään asiasta. Syyksi mainitaan lähestyvät kuntavaalit, kumipyöräliikenteen kehitys, Turun kireä taloustilanne ja kamppailu pormestarista.

Tilanne on Turun kannalta äärimmäisen huolestuttava, jos päätöksentekokyky ehtyy puolitoista vuotta ennen vaaleja.

Turun tuore kaupunginjohtaja Minna Arve sanoi Turkulaisessa 3.2.2018, että Turun pitää tähdätä rohkeasti korkealle ja pyrkiä joillakin alueilla jopa kansainväliseen kärkeen.

– Turussa on nostettu kunnianhimon tasoa ja etsitään uusia tapoja saada jotain merkittävää aikaan. Meillä tehdään kunnianhimoisia suunnitelmia ja aiotaan myös oikeasti toteuttaa ne, Arve sanoi.

Näille sanoille ei ole katetta ainakaan raitiotien tapauksessa. Kunnianhimoisia suunnitelmia kyllä tehdään, mutta toteutuksen kanssa on vähän niin ja näin.