Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Lisää vuorovaikutusta Turun poliittisten ryhmien välille

Turkulaisen (viikonvaihde 31.8.–1.9.) haastattelema kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Saara Ilvessalo (vihr.) nosti esiin merkittäviä kaavoitushankkeita, jotka tulevat ratkaistaviksi vielä tämän valtuustokauden aikana. Lista oli mielenkiintoinen ja herättää varmasti monenlaisia näkemyksiä eri intressipiireissä.

Juuri nyt Turku valmistautuu taittamaan käyttömenojensa kasvun. Punakynä on valmiudessa. Suuret investoinnitkin odottavat päätöstään. Tästä selviämme parhaiten laajalla yhteistyöllä eri ryhmien välillä.

Varjon uskomukseeni heittää kuitenkin kaupungin päätöksenteon epäjohdonmukaisuus, mikä tuli esiin päätettäessä Sepänkatu 1:n rakennussuunnitelmista. Järjestetyn kilpailun kriteerit täyttävää voittanutta tahoa ei esitetä toteuttajaksi. Erikoinen ratkaisu, mikä kuitenkin oli poliittisesti melko yksituumainen.

Ilvessalon esiintuomien hankkeiden toteutukset ovat Turun positiiviselle kehitykselle elintärkeitä. Kaavoituksesta on vielä matkaa toteutukseen. Siksi toivonkin eri poliittisten ryhmien välisen vuorovaikutuksen lisääntymistä, jotta Turkulaisen kirjoituksessa nyt esiintuodut hankkeet voidaan aikanaan toteuttaa järjestelmällisesti, kustannustehokkaasti ja kaikkia kansalaispiirejä tyydyttävällä tavalla.

Tauno Hovirinta (vas.)