Ruoan verkkokauppa valtaa alaa

Turun Osuuskauppa

Vietämme verkossa tänään todennäköisesti enemmän aikaa kuin koskaan aikaisemmin. Uudet ostamisen tavat ja mahdollisuudet haastavat meidät kaupan- ja palvelualalla miettimään omaa toimintaamme entistä tarkemmin. Kilpailemme asiakkaiden suosiosta aivan uudenlaisessa tilanteessa. Tässä kisassa kivijalkakauppojen on pysyttävä mukana, mutta rinnalle on luotava helppo ja joustava ruoan verkkokauppa.

Ruoan verkkokauppa vaatii muutoksia paitsi kaupalta, niin myös asiakkailta. Meiltä kaupanalan toimijoilta ruoan verkkokauppa edellyttää investointeja keräilyyn, varastointiin, kuljetukseen sekä verkkopalvelun kehitykseen ja sen visuaalisuuteen. Asiakkaan ostokokemus muuttaa samalla sekin muotoaan. Valikoimia ja hintoja voi vertailla ja ruoat tilata kotisohvalta muutamalla klikkauksella - milloin vain. Tosin kuluttaja tuskin unohtaa kivijalkakauppaakaan, josta voi hakea inspiraatiota, viettää aikaa ja tavata ihmisiä.

Ruoan verkkokauppa on Suomessa selkeässä kasvussa, vaikka se vielä verrattain pientä onkin. Ruuhkavuosia elävät lapsiperheet käyttävät ruoan verkkokauppaa eniten ja näiden määrä todennäköisesti lisääntyy entisestään nykyisten nuorten ikäluokkien perustaessa perheitä. Kun arki on kiireistä, niin ajansäästöstä ollaan valmiita vähän myös maksamaan. Omien käyttökokemusteni valossa voin tämän allekirjoittaa: ruoan verkko-ostaminen on helppoa ja joustavaa, lisäksi aikaa säästyy perheen yhteiseen tekemiseen. Väestön ikääntyessä ruoan kotiinkuljetuspalvelun kysyntä lisääntynee myös vanhemmissa ikäluokissa.

Prisman ruoan verkkokaupan Kauppakassi-palvelu lanseerattiin Turun alueella 2015 Myllyn Prismaan ja toinen noutopiste avattiin Itäharjun Prismaan seuraavana vuonna. Tämän vuoden helmikuussa lanseerattiin Kauppakassin kotiinkuljetuspalvelu. Nyt Kauppakassi-palvelu on myös autottomien keskusta-asukkaiden ulottuvilla, kun Puutorin noutopiste aloitti toimintansa heinäkuussa.

Kehitämme nyt ruoan verkkokauppaa vauhdilla ja lisää uusia verkkokaupan noutopisteitä on suunnitteilla useiden Turun Osuuskaupan toimipisteiden yhteyteen ympäri Varsinais-Suomea.

Antti Heikkinen

Toimitusjohtaja

Turun Osuuskauppa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu