Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auransilta pidettävä auki

Turun keskusta-alueen läpiajokielto on nyt ollut voimassa vuoden.

Kielto liittyy Kauppatorin uudistamiseen. Sen tarkoituksena on vähentää autoliikennettä, jotta bussit pääsevät kulkemaan keskustassa.

Kielto jatkuu siihen saakka, kunnes Kauppatorin työmaa valmistuu ja bussit siirtyvät lopullisille reiteilleen. Turun kaupungin verkkosivuilla kerrotaan, että tämän pitäisi tapahtua huhtikuussa 2021.

Läpiajokiellosta on liikkunut väärää tietoa. Jotkut ovat luulleet, ettei keskustaan saa enää ajaa.

Läpiajolla tarkoitetaan kuitenkin ajoa alueen läpi pysähtymättä. Keskustaan saa edelleen ajaa, jos poistuu välillä kyydistä, esimerkiksi käy kirjastossa tai kauppahallissa.

Sallittua on myös kuorman lastaaminen tai purkaminen. Tonteille ajo, huoltoajo ja jakeluliikenne ovat nekin sallittuja.

Keskustan läpiajokielto oli iso myönnytys joukkoliikenteelle. Nyt kuitenkin joidenkin mielestä Auransilta pitäisi sulkea henkilöautoilta kokonaan poikkeusjärjestelyjen loppuajaksi.

Viimeksi tätä esitti Turun seudun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte Turun Sanomissa 22.8.2019. Fölin matkustajamäärä on laskenut tammi-kesäkuussa 4,2 prosenttia.

Auransillan sulkeminen henkilöautoilta olisi kuitenkin hätiköityä.

Keskustan liikenneongelmat rajoittuvat ruuhka-aikaan, joka kestää Turussa suuriin kaupunkeihin verrattuna vain hetken. Kielto sekoittaisi ihmisiä lisää ja tekisi hallaa keskustan yrittäjille, joista osa painii jo riittävän suurissa ongelmissa. Lisäksi poikkeusjärjestelyt kestävät enää vain reilun puolitoista vuotta. Ensimmäinen vuosi on jo takanapäin. Suuresta työmaasta nyt vain on haittaa. Niin kävelijöille, pyöräilijöille, autoilijoille kuin bussimatkustajillekin. Se pitää hyväksyä.