Mielipide: Sähkö ja biokaasu käyttöön

Lukijalta

Päätoimittaja Janne Koivisto kirjoitti pääkirjoituksessaan viisaita sanoja joukkoliikenteestä (Turkulainen 17.8.2019).

Tärkeintä olisi kehittää joukkoliikennettä muilla hyväksi havaituilla ratkaisuilla raitiotien sijaan. Niin Kaarinassa kuin Turussa homekorjausten ja koulujen uudisrakentamisen kustannukset ovat isot. Peruspalvelut pitäisi pystyä turvaamaan niin, ettei esimerkiksi lasten tarvitsisi vuosia käydä koulua parakkirakennuksissa.

Turku ja Turun seutu voisi olla edelläkävijä suurista kaupungeista ottaessaan laajemmin käyttöön sähkö- ja biokaasubussit. Pidemmille Föli-reiteille tarvitaan biokaasubusseja, kun niiden toimintamatka on sähköbussia pidempi. Ilmasto- ja ympäristöystävällinen joukkoliikenne on hyvä imagotekijä ja mahdollistaa myös kaupunkikehityksen.

Sähkö- ja biokaasubusseilla ilmasto- ja ympäristöystävällinen joukkoliikenne olisi toteutettavissa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Liityntäpysäkit ja -parkit madaltavat myös kynnystä joukkoliikenteen käyttöön.

Lisäksi Turun seudulla tarvitaan olemassa olevia ratoja hyödyntäen autoja nopeampi lähijunaliikenne kaupunginosien ja seudun kaupunkien väliseen joukkoliikenteeseen.

Marko Heimonen

Kaarina

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu