Jätetään funikulaari korjaamatta

Päätoimittaja Koivisto

Kunnan puisto-osaston työntekijä alkoi lasketella ärräpäitä kesken työpäivän. Kun työkaveri kysyi syytä kiroiluun ja manailuun, työntekijä vastasi: ”No kun tuo pahuksen etana on seurannut minua koko päivän.”

Kunnan työntekijöiden hitaudesta on laskettu leikkiä iät ja ajat. Vitseillä ei varmasti ole enimmikseen totuuspohjaa. Tänäänkin tuhannet Turun kaupungin työntekijät hoitavat lapsia, opettavat nuoria, parantavat sairaita ja pitävät kadut ja puistot kunnossa.

Vitsi tuli silti mieleen, kun luki Kakolan funikulaarin projektijohtajan Janne Laineen haastattelun (Turkulainen 10.8.2019). Kun Laineelta kysyttiin, miksi funikulaari ei toiminut viime viikonloppuna, vastaus kuului: ”Ala-aseman toisen puolen liukuovessa havaittiin ongelma, jonka vuoksi ovi ei avautunut. Ongelmaa ei ehditty korjata perjantaina työajan puitteissa, vaan vian selvitys meni maanantaiaamuun. Oven lukituksessa oli pieni tekninen vika.”

Siis: Turun kesän päänähtävyys ja Kakolanmäen ainoa joukkoliikenneväline funikulaari seisoi viikonlopun yli, koska työaika tuli täyteen.

Onhan se hienoa, että lakia ja työehtosopimusta noudatetaan pilkuntarkasti. Silti moni yrittäjä, asiantuntijatyötä tekevä tai johtavassa asemassa oleva haukkoo henkeään. 5,6 miljoonaa euroa maksanut investointi seisoi pienen vian takia koko viikonlopun, koska työaika tuli täyteen. Olisiko työaikaa edes voinut järjestellä jotenkin tai tehdä korjauksen esimiesvoimin?

Aika moni Turkulainen olisi jäänyt ilmestymättä, jos hanskat putoaisivat kädestä kello 16.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu