Mielipide: Homekoulutapauksen nopeat käänteet

Lukijalta

Turkulainen julkaisi 17.8.2019 mielipidekirjoitukseni koskien viimeaikaisia edesottamuksia, muun muassa sisäilmaongelmien ratkaisemista. Kirjoitukseni sisälsi lauseen ”Sepänkatu otetaan pois käytöstä”. Tämähän on asiavirhe.

Virheellinen lausumani johtui yksinkertaisesti siitä, että kirjoitin mielipidekirjoituksen noin kello 17 viime keskiviikkoiltapäivänä sen tiedon varassa, mikä oli uutisoitu aiemmin päivällä. Enter-painalluksen jälkeen tapahtuikin kaikenlaisia uusia käänteitä.

Ensin korvanappiini kantautui tieto, että ilo oli ennenaikainen.

Opetuslautakunta olikin päättänyt toisin. Tätä ihmettelin ja harmittelin, että juttuuni pujahti virhe. Kunnes muutaman kotvasen kuluttua taas kerrottiin, että opetuslautakunta ei edes olisi voinut tehdä asialle mitään, sillä asia vain tuotiin tiedoksi. Eli jälleen uusi käänne.

Kaikki tämä noin kolmessa tunnissa.

Vanhan viestintään liittyvän sanonnan mukaan ”viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta” (Osmo A. Wiio). Näin kävi tässäkin. Melkoinen farssi.

Elän edelleen siinä toivossa, että lastemme terveyttä arvostetaan siinä määrin, että alkuperäisen kirjoitukseni lause pitää paikkansa ja homekoulujen haaste saadaan tyydyttävällä tavalla ratkaistua. Nyt tarvitaan päättäjiltä sydäntä ja viisautta.

Mervi Uusitalo (vas.)

kaupunginvaltuutettu

Turku

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu