Mielipide: Kuuluuko melu todellakin Turun keskustaan?

Lukijalta

Kuuluuko melu iltakymmenen jälkeen todellakin Turun keskustaan?

Me asumme keskustassa. Emme silti oikein ymmärrä Turkulaisen pääkirjoitusta 14.8.2019. Lehti siis kannattaa ja arvostaa sellaista musiikin pakkosyöttöä, josta esimerkkitapauksessa oli kyse.

Muutama kesä sitten kuuntelimme helteisenä yönä ikkunat auki, kun Paula Koivuniemi kiitteli kuulijoitaan Urheilupuistossa vähän ennen kello 2 yöllä. Tekee mieli kysyä, miten Turkulainen suhtautuisi vastamielenosoitukseen: kaikki me enemmän klassisesta musiikista pitävät, soittaisimme kello 22–23 välillä tai vaikka myöhempäänkin ikkunoistamme ja parvekkeiltamme oopperamusiikkia? Tehkää gallup asiasta – kannattajat ja vastustajat!

Ymmärrämme keskustassa liikenteen melun, poliisin pillit, ambulanssin ja paloautojen ulinan, mutta emme yritystoimintaan liittyvää rahastus- tai mainosmelua. Miksi emme?

Jokaisen nuorisotapahtuman aikana ja jälkeen kerrostalossa, jossa asumme ja jossa on järjestyssäännöissä kovaääninen asuminen rajattu loppuvaksi kello 23, bileet kaikuvat pitkään, tietenkin jo ennen sitä, ja jatkuvat yli sen ajan. Ja pahimmillaan juhlimisen jäljet jäävät rappukäytävään siivottavaksi seuraavana aamuna.

Miksi juhlinta ei jatkuisi, jos keskustassa elämiseen kuuluu elävöittävä melu? Miksi järjestyssääntöihin kirjoitetaan talokohtaisia melurajoja, kun niille ei tule kaupungin päätöksistä mitään tukea?

Ja nyt saamme Turkulaisen ohjeen: muuttakaa muualle. Tyly ohje, jos on hankkinut asunnon keskustasta, jotta voi hoitaa asioita kävellen, ilman autoa, tehdä ruokaostokset ja muun asiointi ulkoliikuntana. Siis todellakin, Turkulainen: muuttakaa muualle? Jos on iäkäs, jos muutto on liian raskas, jos pitää klassisesta musiikista, ja rakastaa jokirannan kävelyä hiljaisina aamuina?

Ja kun rakastaa Turkua

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu