Viimeinen naula raitiotien arkkuun

Päätoimittaja Koivisto

Raitiotien arkkuun on nyt lyöty kenties viimeinen naula.

Ensimmäinen naula oli viime kuntavaalien tulos. Vaikka vihreät otti vaalivoiton, raitiotie ei nauti valtuustossa riittävää kannatusta. Turkulaisen kyselyssä 20 valtuutettua ilmoitti kannattavansa raitiotietä (Turkulainen 9.12.2018).

Toinen naula olivat mielipidetiedustelut. Turkulaisen kyselyssä raitiotietä kannatti 27 prosenttia vastaajista (Turkulainen 11.1.2019). Jethro Rostedt sai Turkulaisen 60-vuotisjuhlissa raikuvat aplodit, kun hän kertoi vastustavansa raitiotietä (Turkulainen 18.11.2018).

Kolmas naula oli Turun kaupungin talouden ensimmäinen osavuosikatsaus. Sen mukaan tilikauden alijäämäksi olisi muodostumassa 52,6 miljoonaa euroa. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli A. Manni sanoi seurauksen suoraan: ”Jokaisen pitäisi tietää, että jos käyttötalous menee huonoon kuntoon, se estää investoinnit, joita meillä olisi miljarditolkulla.” (Turkulainen 23.5.2019.)

Viimeinen naula saattoi olla Sepänkatu 2:n väistötilat. 450 oppilasta on sijoitettu tiloihin, joiden turvallisuudesta ei ole takeita. (Turkulainen 17.8.2019.) Kuinka monen poliitikon kantti kestää ajaa raitiotietä, jos Turku ei kykene tarjoamaan lapsille turvallisia koulutiloja?

Raitiotiepäätöstä on lykätty jo monta kertaa. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve osoittaisi johtajuutta, jos hän esittäisi seuraavaksi koko raitiotien hylkäämistä. Silloin asian vatvominen voitaisiin lopettaa, Turun talous panna kuntoon, peruspalvelut turvata ja joukkoliikennettä kehittää muilla hyväksi havaituilla ratkaisuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu