Mielipide: Puuttuuko hallitus kristittyjen vainoihin?

Lukijalta

Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen. Kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä.

Suomen mediassa tämä vakava tragedia on jäänyt lähes uutispimentoon, vaikka Suomi voi reagoida niin ulkopoliittisesti kuin sisäpoliittisestikin.

Suomen pitää ottaa tiukempi linja kristittyjä sortavien maiden hallituksiin. Lisäksi on aiheellista asettaa vainotuiksi tunnetut kristityt ryhmät etusijalle, jos turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan.

Pääministeri Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi uskonnonvapauden näkökulmasta. Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta.

Aion nostaa eduskunnassa esiin kysymyksen, miten pääministeri Rinteen hallitus reagoi käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin.

Ville Tavio (ps.)

eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Turku

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu