Rajat kiinni raiskaajilta

Ville Tavio

Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista, jopa lapsenraiskauksista, on tullut Suomessa jatkuva ilmiö.

Helsingissä tuli hiljattain ilmi epäily 64-vuotiaan marokkolaismiehen pitkään jatkuneista raiskauksista ja lasten hyväksikäytöistä. Toinen hiljattain ilmi tullut tapaus on Satakunnasta, missä käräjäoikeus vangitsi 24-vuotiaan ulkomaalaisen todennäköisin syin epäiltynä kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta. Jämsässä epäillään nyt elokuussa tapahtuneen ulkomaalaistaustaisen miehen tekemä nuoren naisen raiskaus.

Näihin uutisiin ei pidä turtua, vaikka ne ovat valitettavasti yleistyneet. Pahuuteen on aina reagoitava.

On huutava vääryys, että tuomionsa istuneet ulkomaalaiset raiskaajat saavat usein jäädä Suomeen asumaan. Monen suomalaisen oikeustaju vaatii maasta poistamista ja pidempiä tuomioita – mieluiten tekijän lähtömaan vankilassa.

Lisäksi pitää puuttua ongelman juurisyyhyn: Ulkomaalaisten raiskaajien maahantulo voidaan lopettaa vain maahanmuuttopolitiikkaa tiukentamalla.

Ulkomaalaisia seksuaalirikollisia ei voida päästää Suomeen sillä verukkeella, että "kyllähän suomalaisetkin raiskaavat".

Rikokset, joissa tekijä ja uhri eivät entuudestaan tunne toisiaan, eli ns. puskaraiskaukset, ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ulkomaalaisten tekemiä.

Kansa ei salli enää kauan ulkomaalaisten raiskaajien päästämistä Suomeen, saati että tuomittujen annetaan jäädä. Raiskausaalto ei koskaan saa olla "uusi normaalitila".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu