Meillähän on Turku

Janina Andersson

Viisitoistavuotiaana haaveilin Pariisissa asumisesta ja koin Turun pieneksi tuppukyläksi, jossa kaikki on liian tuttua. Nyt yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin maailmaa aika paljon nähneenä voin täysin allekirjoittaa sloganin ”Varför Paris, vi har ju Åbo?”. Kysymyksen esitti ruotsalainen lehdistö Pariisin messuilla vuonna 1964, kun jo silloin tunnetun taideteollisen muotoilijan Timo Sarpanevan turkulaiselle vaatetehdas Kestilälle suunnittelema miestenvaatekokoelma oli ilmestynyt.

Turussa voi nykyään kokea kaikkea sitä mitä teininä kaipailin. Suuren maailman meininki on luonnollinen osa kaupunkiamme. Ainoa ongelma on, ettei aika riitä kaikkeen kiinnostavaan osallistumiseen.

Nyt torstaina 15.8. Taiteiden yö Turussa täyttää jo 30 vuotta, ja sen osana toimiva Perheiden Taiteiden yö toteutetaan jo 12. kertaa. Tänä vuonna lapsiperheille suunnattu iso, ilmainen tapahtuma järjestetään Samppalinnan puistossa klo 17–20. Aktiviteetteja on laidasta laitaan, joista yksi on MLL:n Varsinais-Suomen piirin seikkailurata, jolla voit kerätä timantteja ikiomaan kukkulaseikkailukruunuusi.

Aivan Samppalinnan puiston vieressä, Kaupunginteatterin edessä järjestetään suuri hyväntekeväisyysmuotinäytös klo 18 ja klo 20. Voit ensin kerätä timantteja seikkailuradalla ja sitten jatkaa kruunu päässä ulkoilmamuotinäytökseen. Emme tarvitse Pariisia saadaksemme tällaisia kokemuksia.

Seuraavan viikon lauantaina 24.8. järjestetään Turku Pride, jossa MLL:n Varsinais-Suomen piiri on jälleen mukana. Yksi MLL:n neljästä arvosta on yhdenvertaisuus. Tiedämme, että lapsuudessa koettu eriarvoisuus ennustaa eriarvoisuutta myös myöhemmissä elämänvaiheissa. Tehdään yhdessä töitä sen eteen, että Varsinais-Suomessa jokainen lapsi saisi kasvaa turvallisessa ympäristössä juuri sellaiseksi kuin on riippumatta omasta tai vanhempansa sukupuoli-identiteetistä tai seksuaalisuudesta. Kokoonnumme klo 12.30 Turun Vähätorilla (Linnankadun alkupäässä), josta kulkue lähtee klo 13 kohti Puolalanpuistoa. Tule mukaan iloiseen joukkoomme edistämään yhdenvertaisuutta!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu