Mielipide: Annetaan hallitukselle työrauha

Lukijalta

A-P. Pietilä jatkaa kolumneissaan demarien ja Rinteen hallituksen mollaamista. Tällä kertaa hänen hampaissaan on työministeri Timo Harakka.

Timo Harakka on ollut työministerinä vasta pari kuukautta. Tänä aikana hänen olisi pitänyt poistaa työttömyys.

Pietilän mukaan työttömiä pitää patistaa töihin. He ovat laiskoja luusereita, jotka vain makoilevat kotona ja nauttivat automaattisesti korvauksista.

Suomessa on paljon vajaakuntoisia ja pitkä-aikaistyöttömiä, jotka eivät ole onnistuneet työllistymään. Rinteen hallitus on luvannut työllistää 60 000 pitkä-aikaistyötöntä ja vajaakuntoista.

Pietilän mukaan työttömyys on kansantauti, josta kenenkään ei pitäisi saada tartuntaa. Suomessa on aina ollut ja tulee olemaan työttömiä. Mikään valtio ei ole onnistunut työllistämään 100-prosenttisesti, paitsi entinen Neuvostoliitto. Suurin ongelma on kohtaamisongelma, työpaikat ja työttömät eivät kohtaa.

Pietilän mukaan työttömyys on työttömien oma vika. He eivät halua tehdä työtä vaan nostavat mieluummin ilmaista rahaa.

Pietilä syyttää Rinteen hallitusta turhista vaalilupauksista, vaikka moni muukin puolue antoi turhia lupauksia. Pietilä povaa jopa uusia hallitusneuvotteluja ja Rinteen hallituksen kaatumista katkeriin riitoihin.

Rinteen hallitus on toiminut vasta pari kuukautta, joten se ei ole ehtinyt toteuttaa kaikkia lupaamiaan vaalilupauksia. Annetaan hallitukselle työrauha, jotta se voi rauhassa keskittyä vaalilupausten täyttämiseen.

Miksi poliittisesti sitoutumattoman lehden päätoimittaja puuttuu kolumneissaan vain demarien ja Rinteen hallituksen moittimiseen, vaikka muissa puolueissa on myös paljon parantamisen aihetta?

U. K. Suominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu