Puuttuuko hallitus kristittyjen vainoon?

Ville Tavio

Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

Jokaisen tulisi ymmärtää, miten äärimmäisen vakava tilanne on. Kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä.

Miten Rinteen hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin?

Minun näkemykseni on, että Suomen hallituksen tulee reagoida asiaan sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Suomen pitää ottaa tiukempi linja kristittyjä sortavien maiden hallituksiin. Seuraan mielenkiinnolla, aikooko Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa ulkoministerinä vihreille tyypillistä veljeilyä islamistien kanssa.

Sisäpoliittisesti on aiheellista asettaa vainotuiksi tunnetut kristityt ryhmät etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan.

Valtamedian uutisoitava

Suomen kansan olisi syytä tiedostaa maailmalla käynnissä oleva kirkkojen polttaminen ja kristinuskon tuhoaminen tietyillä alueilla. Valtamedian pitäisi kertoa entistä kattavammin siitä, kuinka vainottuja kristityt ovat monilla alueilla.

Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla. Muita kuin islamistisesti motivoituneita maita, joissa kristittyjen uskonnonvapautta sorretaan, ovat etenkin Intia, Kiina ja Pohjois-Korea.

Kehitysyhteistyö ei saa tukea islamisteja

Pääministeri Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi kristittyjen aseman näkökulmasta.

Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu