Lisää valvontaa vesille

Janne Koivisto

Föri nytkähtää liikkeelle. Turistit alkavat ihailla maisemia. Varmaan joku turkulainenkin toteaa, että asunpa kauniissa kaupungissa.

Pian huomio kiinnittyy huviveneeseen, joka lähestyy yläjuoksulta. Förin ja huviveneen reitit leikkaavat. Huvivene lähestyy lähestymistään. Kai se kohta hidastaa ja antaa Förille tietä. Ei – se ajaa suoraan kylkeen.

Föri päräyttää torvea. Huviveneessä havaitaan Föri ja käännetään kaasukahva peruutusasentoon. Perämoottori alkaa mylviä ja hidastaa veneen vauhtia. Törmäykseltä vältytään täpärästi.

Kuvattu läheltä piti -tilanne tapahtui lauantaina 20. heinäkuuta. Viime lauantaina eteläisellä Airistolla kävi huonommin.

15-metrinen moottorivene törmäsi kahdeksanmetriseen moottoripurjehtijaan. Moottoripurjehtijassa olleet turkulaiset veljekset menehtyivät.

Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisi ei ole vielä kommentoinut veneiden kulkusuuntia tai yhteentörmäyksen syytä.

Rikosnimike törkeä kuolemantuottamus kertoo kuitenkin jotakin. Törkeästä kuolemantuottamuksesta on kyse, jos kuolema aiheutetaan törkeällä huolimattomuudella ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Veneonnettomuus on nostanut esiin vaatimuksia veneajokortista. Vaatimukset ovat ymmärrettäviä noin järkyttävän turman jälkeen.

Silti on paikallaan kysyä, pitääkö kaikkien tunnollisten veneilijöiden kärsiä muutaman tunarin tähden? Veneajokortti nostaisi veneilyn hintaa ja vaikeuttaisi lajin aloittamista.

Ongelma on se, että suurten veneiden kipparit ajavat liian kovaa eivätkä katso eteensä. Auttaisiko veneajokortti asiaa?

Olisiko kuitenkin parempi saada vesille lisää valvontaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää