Mielipide: Ajan paljon mieluummin omalla autollani

Lukijalta

Luin toimittaja Ville Mäkilän kommentin yksityisautoilusta (Turkulainen 24.7.2019).

Närästi mielipiteesi siitä, että yksityisautoilijat ovat laiskoja ja itsekkäitä ja ajavat siksi keskustaan.

Väärin. Ensinnäkään ei pidä yleistää. Varmaankin ehkä suurin osa on tämmöisiä henkilöitä, mutta sekin on ehkä.

Yksityisautoiluun liittyy myös kiireinen yhteiskunta. Hektinen työelämä. Silloin on pakko käyttää omaa autoaan. Ei todellakaan ole aikaa valmistautua bussikyyteihin vaan pitää jo olla paikassa B.

Itse ajan omaa autoa ja kuulun niihin ihmisiin, että ajan mieluummin sen kaksi korttelia kauemmas ja kävelen kuin että ajan parkkihalliin. Niin kauan kuin se onnistuu. Koskaanhan ei voi tietää, mitä sairauksia tulee, eikä yksityisautoilu näin ollen enää onnistu.

Kyllä nämä toriparkit ovat ennemminkin saunan lauteilla sovittuja juttuja kuin ihmisen syvimpien tarpeiden ajattelua. Tämä on minun mielipiteeni.

Toisekseen joka toisen kaupungin keltaisen bussin pakoputkista tulee kyllä niin pikimustaa pakokaasua, että tuskin niitä voi enää ilmastoystävällisiksi sanoa. Olen jo pari vuotta ihmetellyt, miksi niille ei tehdä mitään. Eivät taatusti mene päästötarkastuksista läpi.

Ja mitä vielä tulee bussissa matkustamiseen, ovat kanssamatkaajat. Itse olen erittäin hajuherkkä ja allerginen ja tuskin olen ainoa enkä muutenkaan välitä olla vierasta ihmistä kovin lähellä. Minulle tulee myös linja-autossa paha olo.

Kriteerit eivät silti todellakaan täytä ns. inva-kortin saamista. Joten paljon mieluummin ajan omalla autollani.

Ymmärräthän, että me ihmiset olemme kaikki niin kovin erilaisia.

Jaana Uusitalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu